Çiğ Börek

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ExxaLaNs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
0
EXE RANK

ExxaLaNs

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
24 Ara 2010
Mesajlar
68
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
ExxaLaNs
Gereçler:Harcı için malzemeler

250 kg kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığından biraz az karabiber
½ çay bardak su


Hamuru için malzemeler

4 su bardağı un
bir tatlı kaşığı (silme) tuz
su

yemek62379cigborek.JPG
Bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır.

Diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır.

Meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır.

Hazırlanan harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür.

Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiböreğin kenarları bir tabakla yada kapatma tırtılı ile kesilir.

Hazırlanan çiğ börekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 2-3 su bardağı) yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır.


 
Geri
Üst