Bu Taşa İyi Bakın

0
EXE RANK

mustafak06

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
mustafak06
bu taş kıyamete kadar böyle kalacakmış Öyle diyorlar.

yorumları bekliyorum
banirma_ocak_havadaki_tas.jpg

Çok enteresan neresi burasi ?

Çok enteresan.

Tas havada duruoo :D enteresan

PEYGAMBER EFENDİMİZ [ S.A.V ] bu taşa BASARAK GÖKYÜZÜNE ÇIKMIŞ

Hakkatten nerde bu tas :S:S

Africa'da bir yerde fakat bu taş gerçek değil beyler sadece öyle göstermek amaçlı minyon yapmışlar öteki tasş daha büyükmüş...

TAsla ılgılı bı bılgı buldum !!!...

Bu taşın adı Muallak Taşı ya da Hacer-i Muallak'tır anlamı asılı duran taş demektir. Peygamberimizin Miraca çıkarken bastığı ve ayak izinin bulunduğu kaya ; Kuruluş Kayası, Oyuk Kaya da denir. Altı boş olan ve sadece bir köşesinden destekle durabilen bu kaya parçası, Kudüs'te Kubbet-üs Sahra'nın içindedir. Kayanın en geniş yeri 18 metre, en dar yeri ise 13.5 metredir. Bu kayanın içine on bir basamak merdivenle inilebilmektedir. Kayanın iç kısmı yaklaşık 1.5 metre yüksekliğinde ve 4.5 metre x 4.5 metre boyutlarında boş bir mekandır. İçeriden tavana bakıldığında havada asılı izlenimi verir, bundan dolayı Hacer-i Muallak olarak anılmaktadır.

Hz. Fatma bu kayanın yanında namaz kıldıgından özellikle çocuk sahibi olmak isteyen kadınların dua ettikleri bir mimber yapılmıştır. Cami içinde mermere gömülü ve dışı tahta oymalı bir kutu içinde sakalı şerif vardır. Ziyaretçiler bu sakal-ı şerife dokunabilmek için ellerini bu kutunun içine sokarlar. Yine muallak taşının altında, Hz.Huhammed, kendisini almaya gelen meleğin kanatlarının üzerinde iken, onunla birlikte yükselen kaya, peygamberimizin işareti ile durmuştur. kayaya sonradan sütunlarla destek yapılmış.

Peygamberin miraca çıkarken üzerine bastığı taş olmasının yanı sıra İbrahim Peygamberin oğlu İsmaili kurban etmek için yatırdığı taş olması islam dünyasındaki önem hanesine artı iki puan ekler..

cok ilginççç

o ne Lan ne ßicim birsey bu

Çok Enterasan Gerçekten

abLam a slayt yapıcaktım abLam a slayt yaparken bu resmıde koymamı solemıstı bılıodum bu tası ama cok enteresan

Geri