Bıldırcın Fırın

1
EXE RANK

-Paranorma[L]

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
4 Nis 2011
Mesajlar
1,157
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
29
-Paranorma[L]
fırında bıldırcın nasıl pişirilir - fransız usulü bıldırcın tarifi
Malzemeler:

4 bıldırcın (fırınlanmaya hazır)
500 gr küçük taze patates (soyulmuş ve ikiye bölünmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı çekilmiş karabiber
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
250 gr arpacık soğanı (dilimlenmiş)
Baharat torbası:
8 sap maydanoz
1 tutam kekik
1 defne yaprağı

Yapılışı:

Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip ısıtınız. Bıldırcınların içini ve dışını tuz ve biberle ovup, bir kenara koyunuz.

Büyük bir tencerede tereyağı eritip köpükleri kaybolunca soğan ve patatesleri koyunuz; 12 dakika, patateslerin yapışmaması için tencereyi sallayarak pişiriniz.

Tencereyi ateşten alıp, bıldırcınları ve baharat torbasını içine koyarak, fırına sürünüz. Bıldırcınları 20-25 dakika, pişiriniz.

Tencereyi fırından alınız. Baharat torbasını çıkarıp atınız. Bıldırcınları ısıtılmış bir servis tabağına koyarak, etrafına tenceredeki patatesleri dizip hemen servisediniz.
 
Geri
Üst