1
EXE RANK
-Paranorma[L]
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 4 Nis 2011
- Mesajlar
- 1,157
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 29
fırında bıldırcın nasıl pişirilir - fransız usulü bıldırcın tarifi
Malzemeler:
4 bıldırcın (fırınlanmaya hazır)
500 gr küçük taze patates (soyulmuş ve ikiye bölünmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı çekilmiş karabiber
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
250 gr arpacık soğanı (dilimlenmiş)
Baharat torbası:
8 sap maydanoz
1 tutam kekik
1 defne yaprağı
Yapılışı:
Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip ısıtınız. Bıldırcınların içini ve dışını tuz ve biberle ovup, bir kenara koyunuz.
Büyük bir tencerede tereyağı eritip köpükleri kaybolunca soğan ve patatesleri koyunuz; 12 dakika, patateslerin yapışmaması için tencereyi sallayarak pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, bıldırcınları ve baharat torbasını içine koyarak, fırına sürünüz. Bıldırcınları 20-25 dakika, pişiriniz.
Tencereyi fırından alınız. Baharat torbasını çıkarıp atınız. Bıldırcınları ısıtılmış bir servis tabağına koyarak, etrafına tenceredeki patatesleri dizip hemen servisediniz.
Malzemeler:
4 bıldırcın (fırınlanmaya hazır)
500 gr küçük taze patates (soyulmuş ve ikiye bölünmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı çekilmiş karabiber
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
250 gr arpacık soğanı (dilimlenmiş)
Baharat torbası:
8 sap maydanoz
1 tutam kekik
1 defne yaprağı
Yapılışı:
Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip ısıtınız. Bıldırcınların içini ve dışını tuz ve biberle ovup, bir kenara koyunuz.
Büyük bir tencerede tereyağı eritip köpükleri kaybolunca soğan ve patatesleri koyunuz; 12 dakika, patateslerin yapışmaması için tencereyi sallayarak pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, bıldırcınları ve baharat torbasını içine koyarak, fırına sürünüz. Bıldırcınları 20-25 dakika, pişiriniz.
Tencereyi fırından alınız. Baharat torbasını çıkarıp atınız. Bıldırcınları ısıtılmış bir servis tabağına koyarak, etrafına tenceredeki patatesleri dizip hemen servisediniz.