Balıkçılık (Bulmaca) Sözlüğü

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Method
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Balık ağının büyük gözlü olan dış kısmı:FANYA
 
Balık ağının küçük gözlü iç kısmına verilen ad:ASTAR
 
Balık ağının, yarım ay şeklinde ırmak, göl yada sahil kenarının çevrilmesi:VOLİ
 
Balık ağlarında dalyan teli:PARATYA
 
Balık ağlarının alt ve üst yanlarına geçirilen keçi kılından yapılmış ip:FARİL
 
Balık ağlarının baş taraflarına verilen isim:PEÇE
 
Balık akını:CORUM
 
Balık avcılığında gırgır ve benzeri ağlarda ağırlık olarak kullanılan delikli mermer taş:AYAKTAŞI
 
Balık avında kullanılan, ucu demir kancalı bir çeşit zıpkın:KAKIÇ
 
Balık avlamada oltanın ucuna yerleştirilen madde:KALAY
 
Balık avlanacak yerin önceden yemlenmesi:MAZMOZ
 
Balık Bilimi:İKTİYOLOJİ
 
Balık çorbası, kuzu, domuz ve av eti, sindirimi zor olan yemekler, nohut, kuru fasulye vb. Kullanılan bir tür baharat:SATER
 
Balık göçü:ANAVASYA
 
Balık iğnelerinin en başındaki yassı topuz biçimindeki başlık:PALA
 
Balık kılçığı:ÇOPRA
 
Balık oltası:VOLTA
 
Balık saklamak için akarsu önüne kurulmuş set:BENT
 
Balık salamurası:LAKERDA
 
Balık takılan çubuk:ÇÖTE
 
Geri
Üst