Baklalı Zeytinyağlı Kereviz

1
EXE RANK

-Paranorma[L]

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
4 Nis 2011
Mesajlar
1,157
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
29
-Paranorma[L]
malzeme:
4 iri kereviz
1 su bardağı kuru bakla
2 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
2 yemek kaşığı tozşeker
Yarım demet dereotu
2 diş sarımsak Tuz

tarifi

Baklaları akşamdan ılık suda ıslatın. Soğan ve sarımsağı ince kıyın. Zeytinyağının
yarısını tencereye alıp soğan, sarımsak, bakla, 1 yemek kaşığı tozşeker ve tuzu ekleyin. Tencereye malzemenin üzerini örtecek kadar su döküp baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kerevizleri soyup ikiye keserek ortalarını oyun. Başka bir tencereye kerevizleri dizip üzerine kalan zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tozşeker ve tuzu serpin. Çok az su ilave ederek kısık ateşte pişirin.
Baklalı iç malzemesi piştiğinde kerevizlerin ortalarına doldurun. Dereotu ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.
 
Geri
Üst