Baharatlı Tuzlu Kıtır Tarifi

3
EXE RANK

`~DeathGate~`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
23 Ağu 2012
Mesajlar
3,549
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
`~DeathGate~`
[attachment=o2365]

yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg

  • 400g un
  • 1 su bardağı süt kaymağı
  • ¾ Çay bardağı zeytinyağı
  • ¼ Çay bardağı limon suyu
  • 1 çay bardağı süt veya su
  • 1 çorba kaşığı tuz(silme)
  • ½ çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu
Süslemek için;
  • Acı veya tatlı pul biber
  • Kekik
  • Rendelenmiş beyaz peynir
yemek_tarifi_hazirlanisi.png

Tüm sıvıları ve kaymağı yoğurma kabına alın, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Elenmiş ununuzu yavaş yavaş ekleyerek çok sert olmayan bir hamur yoğurun. Hamuru 30 dk buzdolabında dinlendirin. Hamurunuzu 5-6 mm kalınlığında açın. Ben kesmek için mantı keseceğimi kullandım. Arzu ederseniz ruletle de kesebilirsiniz.
Tuzlu çöreklerinizin üzerini arzu ettiğiniz malzemelerle süsleyin.180 derecelik fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Not:1 su bardağı süt kaymağını, 7-8 litre sütü kaynatarak ve derin dondurucuda saklayarak elde ettim. Katı yağsız ve margarinsiz son derece hafif bir lezzet elde ediyorsunuz.
[attachment=o2366][attachment=o2367][attachment=o2368][attachment=o2369]
 
Geri
Üst