Ayva reÇelİ

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Z1rT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
9
EXE RANK

Z1rT

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
26 Kas 2009
Mesajlar
9,190
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Web sitesi
www.netbilgini.net
Z1rT
1 kg. Ayva
5- 6 su bardağı şeker
1 çay kaşığı[COLOR=#660033] limon[/COLOR] tuzu veya 1[COLOR=#660033] limon[/COLOR] suyu

1- Ayva dilimlenip soyulur. Ortası çıkarılıp istenen biçimde doğranır. Kabuklar ve ortaları 2- 3 bardak su ile kaynatılıp suyu alınır.
2- Ayvalar bu su ile yumuşayıncaya kadar iyice haşlanır. (Suyu süzülmez.)
3- Sonra şeker konup kıvama gelinceye kadar yavaş yavaş kaynatılır. Limon tuzu veya[COLOR=#660033] limon[/COLOR] suyu ilave edilir ve ateşten alınır. Ilıyınca kavanozlara boşaltılır.

Not:
1) Reçelin kıvamı şöyle anlaşılır: Bir çorba kaşığı reçel
suyu tabağa konur. Biraz soğuyunca tabak sağa sola eğilir. Eğer çabuk akıyorsa reçel suludur, kaynatmağa devam edilir.
2)Ayva reçelinin renginin pembe olması için yavaş yavaş kaynatmalıdır.
 
Geri
Üst