2
EXE RANK
LeqaL` <3
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 12 Kas 2008
- Mesajlar
- 2,388
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
[IMG]http://yemekgunlugum.blogs.com/.a/6a00d8341c913e53ef011168a76577970c-400wi[/IMG]
Malzemeler:
Malzemeler:
- <LI class=MsoNormal>3 adet armut ( mümkünse sert olanlarından) <LI class=MsoNormal>3 yumurta <LI class=MsoNormal>1 su bardağı tozşeker <LI class=MsoNormal>1 su bardağı sıvı yağ <LI class=MsoNormal>1 su bardağı yoğurt <LI class=MsoNormal>3 su bardağı un <LI class=MsoNormal>1 tatlı kaşığı tarçın <LI class=MsoNormal>1 çay kaşığı zencefil <LI class=MsoNormal>2 çorba kaşığı hindistan cevizi <LI class=MsoNormal>1 paket kabartma tozu <LI class=MsoNormal>1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- <LI class=MsoNormal>Çukur bir kasede yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp, köpük köpük oluncaya kadar çırpın. <LI class=MsoNormal>Sıvı yağı, yoğurdu, Hindistan cevizi, zencefil ve tarçını ekleyip, 2-3 dakika daha çırpalım. <LI class=MsoNormal>Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip düşük ayarla karıştırın. <LI class=MsoNormal> Armutları kabuklarını soyup, tavla zarı büyüklüğünde doğrayalım. Hamurun içine katıp biraz karıştırın . <LI class=MsoNormal>Kalıbı margarinle yağlayıp kalıbın tabanına un serpelim. <LI class=MsoNormal>Hamuru kalıba boşaltalım.
- 190 derece ısılı fırında Üzeri kızarana kadar pişirelim. (yaklaşık 40-45 dk.)