Allah Dostlarının Sözleri

Tasavvuf edeptir
Tasavvuf güzel ahlaktır
Tasavvuf insanları incitmemektir
Tarikat yol göstericidir. Bizim yolumuz da Rasulullah (SAV)'in yoludur."
(SEYYİD MUHAMMED ACCAN EL-HADİD ER-RİFAİ EL-HÜSEYNİ)

Hz. Eyüp dermansız kaldı imdat demedi,
Hz. Yusuf karanlıga düştü eyvah demedi,
Hz. İbrahim ateşe düştü yandım demedi,
Hz. Hamza kanının yudumlanmasına feryat etmedi,
Hz. Bilal kayalar altında kaldı ezildim demedi,
Unutmayın sakın:

Sıkıntı Dert Tasa Allah-a Sevgili olandan başkasına inmedi
Günahlara kefaretdir gönüldeki keder
Niyetler halis olunca ameller olmaz, heder
Birazdaha sabreyle neler görüceksiniz neler
Mevlamız ihmal degil sadece imtihan eder...

Meçhül hoca

Fazla gülmeyi terk edene heybet verilir. Fazla konuşmayı terk edene hikmet verilir. Fazla yemeği terk edene ibadetin lezzeti verilir. Mizahı terk edene zarafet verilir. Dünya sevgisini terk edene ahiret sevgisi verilir. (Hz. Ömer)

Vakit çok kıymetlidir. Kıymetli şeyler için kullanmak lazımdır. İşlerin en kıymetlisi sahibine hizmet etmektir. Yani Allahü teâlâya ibadet ve taat etmektir. (İmam-ı Rabbani Hazretleri)

Benim söylediğim bir söz Allah'ın Rasulü'nden gelen bir hadise aykırı olursa, sözümü duvara çarpın. (İmam-ı Şafii)

Televizyon bizi batırır, cehenneme yatırır.
Meçhül hoca

Anladım işi, sanat Allah'ı aramakmış. Marifet bu, gerisi yalnız çelik çomakmış... (Necip Fazıl KISAKÜREK)

İlim, hakikate giden yolları aydınlatan ışıktır. (Hacı Bektaş-ı Veli)

Her şeyi maddiyatta arayanların akılları gözlerindedir. Gözler ise maneviyatta kördür. (Bediüzzaman Said Nursi)

Kır kalemin ucunu. Bundan sonraki yolculuğumuz aşk yolculuğudur. Aşkı kalem yazmaz ki kitaplarda bulasın.

(Şemş-i Tebrizi)

Hayvan ölür semeri kalır; insan ölür eseri kalır. Gidenin değil bırakmayanın ardından ağlamalı. (Şeyh EdebAli)

Gönlünü ve canını O'nun aşkına veren kimse ne kahramandır. Düşüncesi daima Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) olan kimse ne huzur ve rahat içindedir. [9. Osmanlı Padişahı ve 73 İslam Halifesi Yavuz Sultan Selim Han)

Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa; Allah da onu başkasına muhtaç etmez.
| Şems-i Tebrizi

Hesaba cekilmeden önce kendinizi hesaba cekin. Amelleriniz tartilmadan önce tartiniz.”H.Z.ÖMER R.A.

Cahil Kişi; Gülün Güzelliğini Görmez, Gider Dikenine Takılır..... [H.z. Mevlana(r.a.)]

"Hamame hatunun oğlu annesi de köle kendisi de,
Sesi arşa kadar yükselen bülbül,
Kızgın taşların altında Allah bir diyen gönül,
Peygamber müezzini:
♥ BİLAL-İ HABEŞİ ♥

Ben size “eceztü” dediğim zaman sizler alim olmadınız, ilmin anahtarlarını almış oldunuz. Bu aldığınız anahtarla Anadolu’ya gidecek, büyük büyük kitapları açacaksınız ve onun içindeki hakikatleri Ümmet-i Muhammed’in evladına anlatacaksınız.
Süleyman Hilmi Tunahan Hz.leri

Benim evlatlarım, bildiğinin âlimi, bilmediklerinin tâlibidirler.

Atom’un arz üzerinde müddet-i te’siri elle sene olduğu gibi, decâcilenin bu ümmet üzerinde müddet-i fesâdı dahi elli senedir.

Allah kerimdir amma kuyusu da derindir. İp ve kova olmayınca su çıkmadığı gibi, nur ve feyz de çıkmaz.

Geri