Allah Dostlarının Sözleri

Erol hocam mesaj attım,bakarsanız.

Bir evin temeli çürük ise,yine bir müddet dayanır. Fakat içindeki kadın fena ise hemen yıkılır.

Hz. Ali (r.a)

“Gönlüm dilime dargın, dilim gönlüme,
Gönlüm duygularını anlatamadığı için kızarken dilime,
Dilim anlatamayacağı şeyleri düşündüğü için kızıyor gönlüme...
-Mevlana-

"Seyyid Abdülhakim Arvasi k.s Hazretlerinin vasiyetnamesinin son satırı şöyledir:

“Hiç kimsenin kalbini incitmeyin…"

"Kızlarınızı nâmaz kılmayana, içki içene vermeyiniz! Bu dünyada olmazsa, ahîrette pişman olursunuz."

- (Gâvs-ı Sânî Seyyîd Abdülbakî Hazretleri)

Allâhümme mağfirli meccânen!
(Allâh'ım beni karşılıksız affet!).

Şâh-ı Nakşıbend (k.s)

Yasin-i şerif okuyun.
Onda, on bereket vardır:

1- Aç okursa, doyar.
2- Çıplak, okursa, giyinir.
3- Bekâr okursa, evlenir.
4- Korkan okursa, emin olur.
5- Mahzun okursa, ferahlar.
6- Misafir okursa, seferde yardım görür.
7- Kayıp olan bulunur.
8- Hasta okursa, şifa bulur.
9- Ölü için okunursa, azabı hafifler,
10- Susayan okursa, suya kavuşur.

Hadis-i Şerif | Deylemi

"...HİZMET EDENE HİZMET EDİLİR ÇÜNKÜ HİZMET NİMETTİR...
" (GAVS-İ SANİ SEYYİD ABDULBAKİ HZ)

"Edebi Olmayan İnsan ; Ruhsuz Cesede Benzer.!!!"
(Şeyh Ahmed Haznevi Hz.)

"Gençlik Çağı,Nefsin Kaynadığı,Şehvetlerin Oynadığı,İnsan ve Cin Şeytanlarının Saldırdığı Bir Zamandır.Böyle Bir Çağda Yapılan Az Bir Amele Pek Çok Sevap Verilir."
[Müceddid El Fisani İmam-ı Rabbani Hazretleri]

“Zilhicce’nin on gününde yapılan ibâdetler kadar, diğer günlerin hiç birindeki ibâdet Allâh’a sevgili değildir. Bugünlerden her birinin orucu, bir senenin orucuna, gecelerinden her birinin ihyâsı da, Kadir gecesinin ihyâsına muâdildir.” (Tirmizî, Savm, 52; İbn-i Mâce, Sıyam, 39)

"Bir Kişi Allah'tan Başka Kimseye İhtiyacı Olmadığına İnanırsa;Allah da Onu Başkasına Muhtaç Etmez !"
[Şems-i Tebrizi]

"Millet İşte,Biz de İşte,Millet Eğlencede Biz İse İlimde Olacağız."[Mahmud Efendi Hazretleri]

"Bugün insanların bozulması Peygamber nurunun azlığından değil, İnsanların Sünnet’e uymamasındandır."
[Abdullah Baba Hazretleri]

"Allahü teâlâ bir kuluna îmân vermişse ona daha ne vermemiştir. Îmân vermemişse ona daha ne vermiştir!”
[Seyyid Abdülhakim Arvasi Hazretleri]

"Türkiye'de İslamiyet zafer kazansın, sizler o zaman görün İslam Alemini !
" [Filistin Efsane Lideri Şehid Şeyh Ahmed Yasin]

Ölen Kızın Dirilip Efendimize (asm) Cevap Vermesi
(Peygamber Efendimizin Müthiş Mucizesi)

Tâbiîn zamanının en büyük alimlerinden ve İmam-ı Ali (ra)’ın talebesi olan Hasan Basrî haber veriyor ki: Bir adam, Allah Resulü’nün (asm) yanına geli
p ağlayarak dedi ki: “Benim küçük bir kızım vardı. Şu yakın derede öldü, oraya attım.” Allah Resulü (asm) ona acıdı. Ona “Gel, oraya gideceğiz.” dedi ve beraber gittiler. Allah Resulü (asm) o ölmüş kızı çağırdı, “Yâ filâne!” dedi. Birden, o ölmüş kız “Buyrun! Emredin.” diye cevap verdi. Allah Resulü (asm) kıza sordu: “Tekrar babanın ve annenin yanına gelmeyi arzu eder misin?” O ölmüş kız “Yok, ben onlardan daha hayırlısını buldum.” diye cevap verdi.
Meçhül hoca

"İnançlı, görgülü, bilgili, terbiyeli, iradeli, edepli, ahlaklı ve gönül ehli insanlar yetiştirmeye yönelmeliyiz."
{Mahmud Esad Coşan Efendi}

"Dünya,Üç Gündür:Dün İçindekilerle Beraber Geçip Gitti.Yarına Gelince Ona Ulaşamayabilirsin.İşte Bugün Senin Günündür,Onu İyi Değerlendir."
[Hasan-ı Basri K.S]

"Allah Tealâ'yı seven kimse, Kur'ân-ı Kerîm'i okumayı sever ve onunla amel eder. Kur'ân-ı Kerîm'i okumak
insan ruhunun gıdasıdır."
[İsmail Fakirullah Hazretleri]

Geri