Aklıma Düş/tün ~

Minareden Düşenin Parçası Bulunur Bulunur da ; GÖNÜLDEN DÜŞENİN PARÇASI BULUNMAZ...

Ey burnu kanasa hemen kadere küsüp yüzünü ekşiten! Gülden hiç
ders almıyor musun? Bütün yaprakları tek tek yolsan gül yine de
gülmekten vazgeçmez.. . . !

Lisânı ağızda olan değil lisânı gönülde olanlara yâr et bizi. Tebessümü simâsında olan değil tebessümü gönülde olanlara kat bizi. ...Aşkı tende sananı değil aşkı ruhunda can bilenlere arat bizi... Hz. Mevlâna

Yapma Gönül; Bu Postu Sana Ulu Orta Serdirmezler... Dilenci Kılığıyla Saraya Girdirmezler...Çöllerde Sevda İçin İmtihan Vermeden...
Her MECNUN Diyeni; LEYLA'YA Erdirmezler...

Ölüleri diriltir aşk!/ Dirileri delirtir aşk!/ Düşmesin bir taş yüreğe.../ Yavaş yavaş eritir aşk!..

yâr beni sen âteşi hicrana bırakma! Yaktın bu kadar bari yeter canımı yakma

Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma. Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda. Çarpsa da bir tokat gibi yüzüme; Her harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdim Söz verdim ben bu yüreğe Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim.Hz Mevlâna...

Ey Gözyaşı! Mademki Gözümün Kapısından Çıktın Gidiyorsun Bari Sevgilinin Kapısına Git De Başını Onun Eşiğine Koy.Hz Mevlâna...

Ey fâni sevgili! Sana yüklediğim mânâları sakın ola senmişsin gibi düşünme inan ki aldanırsın...Sen o anlamlarla sadece zâhirde varsın sen gönül dünyama yansıyandan ayrısın. Ben seviyorsam sen bahanesin asıl sevdiğim Hakk'tır (C.C) unutmayasın... Hazreti Mevlâna...

Yorulacaksan zorlanacaksan şikayetçi olacaksan keşkelere sığınacaksan söze "ama" diye başlayacaksan girme aşk yoluna;Aşk yolunda "u" dönüşü yoktur! Aşk der ki sana: Yolumdaysan başım feda yoluna ama bil ki seninde başını isterim yoluma. Kahır kapris gelecekse senden amenna! Ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma! Aşk bilek gücü değil “YÜREKTİR”! Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara..

Sen canımın içindesin canımsa senden habersiz... Dünya seninle dolu dünya senden habersiz... Gönlüm canım nasıl bulsun seni?Çünkü sen tümüyle gönüldesin... Gönülse senden habersiz... Mevlana

Aşk ile yanan yürek hasretle özler ateşisevipte yanmaktan korkanın masal anlatmaktır bütün işi...(Hz Mevlana)

Elif gibi yalnızım! Ne 'esrem' var ne 'ötrem...' Ne beni durduran bir 'cezmim' ne de bana ben katan bir 'şeddem' var...Ne elimi tutan bir harf ne anlam katan bir 'harekem...' Kalakaldım sayfalar ortasında İşte böyle ben gibi sen gibi. Bir okuyan bekledim bir 'hıfz' eden belki... Gölgesini istedim bir dostun 'med' gibi... Sızım 'elif' sızısı... Yalnızlıklar içinde bile kaldığımda unutma beni ey yakın olan ALLAH'ım. Dostlarınla beni 'dost' Kendinle 'hemdem' eyle...

Aşk utanma ve çekinmenin olduğu yerde vardır...

Şair diyor ki!
"hatırlamak; yaşadığın anı pas geçmektir."
En azından bu yüzden unut O'nu
unut ki farkında olmadan çalmasın hayatından
aslında dualarda istenecek şeyler o kadar az ki...
bence sen de taş çatlasın bir duaya iliştir O'nu çok özlediğini
ve orada bırak.
Pas geçme bak! gün batıyor...

Ölümün ve aşkın karşısında insan
Ne kadar güçsüz ne kadar çaresiz
Ne kadar yalnız ne kadar cevapsız..
Senelerin acısı yağmur olmuş yağarken
Pencerede son bakışın gitmiyor gözümden..
Senelerin peşinden çaresiz ayrılırken
Pencerede son bakışın gitmiyor gözümden..

Bir insan bilmiyorsa ne istediğini hem seni ziyan eder hem kendini...
Dibini görmediğin suya dalmadığın gibiemin olmadığın Sevgiye teslim etme kendini...! Hz Mevlana

Fuzuliye Sormuşlar : Sevmek Mi Daha Güzeldir Sevilmek Mi ?
-Sevmek Demiş... Çünkü Sevildiğinden Hiçbir Zaman Emin Olamazsın.....!

Fuzuliye Sormuşlar : Sevmek Mi Daha Güzeldir Sevilmek Mi ?
-Sevmek Demiş... Çünkü Sevildiğinden Hiçbir Zaman Emin Olamazsın.....!

Mevlanaya sormuşlar "sevgili" nasıl olmalı diye...

Sevilecek biri olmadığı zamanl...arda bile seni sevmeli
Sarılacak biri olmadığı zamanlarda bile sana sarılmalı
DAYANILMAZ OLDUĞUN ZAMANLARDA BİLE SANA DAYANMALI!!
Sevgili dediğin fanatik olmalı
Bütün dünya seni üzdüğünde sana moral vermeli
Güzel haberler aldığında seninle oynamalı
Ve ağladığında seninle ağlamalı...
Ama hepsinden daha çok;
Sevgili matematiksel olmalı;
Sevgili çarpmalı
Sevgili bölmeli
Geçmişi çıkarmalı
Yarınını toplamalı
Kalbinin derinliklerinde ihtiyacı hesaplamalı
Ve her zaman