ADWORDS Düşük maliyetle üst sıralarda çıkma

0
EXE RANK

Lєυтηαηт `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Lєυтηαηт `
Evet arkadaşlar çoğumuzun bildigi çogu kişininde bilmedigi bir gerçeği sadece fuub üyelerine anlatıyorum...

Adwordsda nasıl olurda ben 0,60 kuruş TBM verirken, diger başka bir rakibim 0,50 kuruş vererek benim üzerimde çıkıyor sorusuna yanıt almak.

1.Rakibinizin kalite puanı sizinkinden yüksektir.

(Sizin kalite puanınız 7/10 iken rakibinizin kalite puanı 8/10 olabilir)

2.Rakibiniz genel bir bölgede yayın almayı seçmiş olabilir.

(Sizin reklamınız sadece istanbul içi yayına açıksa ve rakibiniz türkiye geneline yayın yapıyorsa)

3.Rakibinizin günlük bütçeye ayırdığı miktar sizin ayırdığınız günlük bütçeden daha fazlaysa.

(Sizin günlük bütçeniz 100 tl iken rakibinizin günlük bütçesinin 150 tl olması gibi)

Düşük maliyetle üst sıralarda çıkma konusu bu şekildedir.

3. şıkta belirtilen ve çoğumuzun anlayamayacağı bir kısımı anlatmak istiyorum şimdi.Çoğu reklam veren günlük bütçesi 50 tl ye bile ulaşmıyorsa günlük bütcesini 100 tl veya 150 tl olarak girer acaba neden....!!!!

Cevap : Google sistematiği günlük bütçeye göre reklamları gösterdiğinden dolayı günlük bütçenizi nekadar yüksek tutarsanız sizi kullanıcılar karşısına daha fazla çıkarmaya zorlar.Fakat her kelimenin bir arama hacmi oldugunu düşünürsek eğer diyelim sohbet kelimesi arama hacmi Türkiye içi 100 k. Şimdi bu kelimede .40 kurustan reklam çıkartıyoruz. günlük bütçe degerimizi az girmiş olursak eğer google bizi günlük bütçemizi bitirmemek için alt sıralara atacaktır.Bakın dikkat edin TBM degişmiyor. Yine 0.40 kurus kelimemiz sohbet arama hacmi belli biz eger normal günlük bütcemizin 3 katı veya 4 katı fazla bir bütceyle yayına girersek google bizi 0.40 kurustan cıkartmaya zorlayacak tıklattırmaya zorlayacak buda 0,60 vermiş fakat günlük bütcesi sizin bütcenizden düşük rakiplerinizin reklamlarının üzerinde çıkmanızı sağlayacak... UMarım mantıgı çözdünüz sorularınız olursa pm den ulasabilirsiniz...

Saygılarımla.....

SysTemMaster

Bu yazı fuub.net e özel olarak emek verilerek hazırlanmıştır.İzinsiz kullananın klavyesi bozulsun

Geri