Açıköğretim Fakültesinin Genelleştirilmiş Kuralları.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Method
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
20
EXE RANK

Method

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Method
[FONT=Century ***hic]Açıköğretim fakülteleri genellikle YGS Taban – 1 puanı ile ya da çift üniversite okumak için girilen bir eğitim yeridir. Açıköğretim Fakülteleri bir üniversite birimidir ve meslek sahibi olunabilir. Fakat mesleğiniz hakkında eğitim eğitim alamazsınız. Açıköğretim fakültelerinin içerisinde konu anlatımı gibi konular bulunmadığından dolayı da kişinin bunları kendi başına öğrenmesi gerekmektedir. Açıköğretimin bazı genelleştirilmiş kuralları vardır ve bu kuralların tamamı tüm açıköğretim fakülteleri için geçerlidir. Bu kurallardan önemli olan bazılarını söyleyecek olursak;[/FONT]

[FONT=Century ***hic]1- Açıköğretim fakültesindeki öğrenciler mutlaka kayıt yenileme işlemlerini her yıl yapmalıdırlar. Çünkü iki yıl boyunca kayıt yenilenmesi yapılmazsa kişinin açıköğretim fakültesindeki kaydı silinir.[/FONT]

[FONT=Century ***hic]2- Açıköğretim sınavlarında tüm dersler için ortak bir not bulunur ve bu notun üstüne çıkan kişiler o dersi geçmiş sayılır. Bu not 50’dir. 50’nin aşağısın da not alan kişiler ise bütünleme sınavlarına girerek o dersleri verebilirler.[/FONT]

[FONT=Century ***hic]3- Açıköğretim ile üniversite okuyan bir kişinin 2 dersten başarısızı olma hakkı vardır. Fakat 2 den fazla derste başarısızlık gösterdiği takdirde üst sınıfa geçemez ve kaldığı dersleri tekrardan vermesi gerekir.[/FONT]

[FONT=Century ***hic]4- Açıköğretim fakültesinde sınavlar belirli tariflerde tüm Türkiye de ortak yapılır. Sınava katılmayan öğrenciler için bir kurtarma sınavı yapılmaz.[/FONT]

[FONT=Century ***hic]5- Açıköğretim fakültelerinde normal üniversitelerde yapıldığı gibi ders seçme olanağı yoktur. Açıköğretim fakültesinde okuyan bir öğrenci daha önceden belirlenmiş bir programa uymak zorundadır.[/FONT]

[FONT=Century ***hic]6- Açıköğretim sınavlarının yapıldığı zamanlarda öğrencinin yanında gerekli belgelerin tamamını getirmesi gerekmektedir. Aksi takdirde kesinlikle sınava giremez. Eğer ki bir sorun ile karşı karşıya kalındığı takdirde açıköğretim fakültenize gidip yeni belgeleri temin ettirmeniz gerekir.[/FONT]

[FONT=Century ***hic]7- Açıköğretim fakültesinde tercih ettiğiniz bölümü okurken daha sonra dikey geçiş yapmak istediğiniz bir bölüm olsa da bunu yapamazsınız. Çünkü açıköğretim fakültesinin kurallarına göre dikey geçiş yapılamaz. Fakat eğitiminizi yarıda bırakarak dikey geçiş yaptığınız bölüme en baştan başlayabilirsiniz.[/FONT]

[FONT=Century ***hic]8- Açıköğretim fakültesinin son sınıfındaki öğrenciler eğer ki 2 den fazla başarısız dere sahip değilseler sınavdan 15 gün sonra diplomalarını alabilir ve mesleklerine başlayabilirler.[/FONT]

Geri