20 yaşındaki fransız internet dünyasını allak bullak etti.

0
EXE RANK

Lєυтηαηт `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Lєυтηαηт `
Hacker Croll takma adını kullanan 20 yaşındaki fransız genç bir kaç ay önce yaptığı gibi(sadece 750 kişinin Twitter bilgilerine ulaşmıştı.) yine Twitter'ı strese soktu ama bu sefer stres daha büyük ve tartışma giderek büyüyor.acele etmeyin neler olduğunu yazıyorum

Bu Hacker Croll takma adını kullanan genç Twitter'ın CEO'su ve bulucusu Evan Williams'ın mail adresini,karısının e-mail adresini ve bazı diğer twitter çalışanlarının maillerini hacklemiş.Yani bu bilgilerle Twitter'ın 310 adet dökümanına ulaşmış.

Bundan sonra olaylar şöyle gelişmiş.Bu hacker dünyanın en büyük teknoloji bloglarından biri olan TechCrunch'ın sahibi Michael Arrington'a ulaşmış ve ''bende Twitter'ın çok çok özel bilgileri var'' demiş.

TechCrunch'ın sahibi Michael Arrington hemen Twitter sahibi Evan Williams'a ulaşmış ve durumu anlatmış.Twitter CEO'su bilgimiz var demiş.aynı zamanda hacker'la da irtibatı kesmemiş.

Bu arada TechCrunch'ın sahibi Michael Arrington'a hacker genç 310 dökümanı da göndermiş.

Şimdi internet dünyasını karıştıran ve insanların 2'ye bölündüğü durum şu.TechCrunch'ın sahibi Michael Arrington blogunda bu bilgilerin bazılarını yayınladı.yayınladığı bilgiler tabi ki de özel bazı bilgiler.

1 saattir bunları okuyorum ve vay beee dedirtecek şeyler var.google'la yapılan görüşmeler,google'ın diğer bazı büyük şirketlere uyguladığı politikaları uygularsa neler yapabilecekleri,microsoft'la görüşmeleri,reklam anlaşmaları,ünlü kişilerle görüşmeleri Twitter Televizyonu projesi,RSS sistemini niye düşman gibi gördükleri,yine google blog search'in niçin twitter'ı sadece yüzde 60,70 oranında güncellediği vs vs vs......

Şimdi Techcrunch belgelerin tamamını yayınlamayacağını belirtmiş ama Twitter'da bu yaptığın etik mi..niye yayınlıyosun demiş.Techcrunch ''bunların içinde haber değeri var o yüzden yayınladım'' demiş.

sonuç olarak şu anda bütün ziyaretçiler etik mi değil mi tartışması yapıyor.Twitter Ceo'su benim mailime ulaşmadı demesine rağmen twitter'ın godaddy ye kayıtlı olduğu zaman ve başka bir ip numarasına yönlendirme için godaddy den gelen destek mailinin ekran görüntüsünü koymuş çocuk.

Fransız hacker'ın ele geçirdiği bilgiler arasında şunlar da var.

Çalışanların tüm listesi

Sevdikleri yemekler

Kredi kartı numaraları

Nokia, Samsung, Dell, AOL, Microsoft ile yapılan anlaşmaların kontratları

Telefon numaraları

Toplantı Raporları

Twitter'ın binasının içinde neler olacağı

- adamlar neler yapıyorlar

Paylaşım İçin Te$eKKürLeR . GüzeL BiLgiLeR :)

paylaşım ıcın tskler

Geri