"Kazanan dostluk oldu.."

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
-k1nq`LioN*
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası C Grubu'nda yapılan Yunanistan-Türkiye maçı sonrası Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Druças değerlendirmelerde bulundu..

Davutoğlu, maç sonrası, Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Dimitri Druças ile maçı değerlendirdi.

''Ben her şeyden önce değerli dostum Dimitri Druças'a hoşgeldiniz diyorum'' diyerek sözlerine başlayan Davutoğlu, şöyle konuştu:
''Çok dostane, çok güzel bir ortamda gerçekten zevkli bir basketbol maçı seyrettik. Tabii milli takımımızın kazanmasından büyük bir mutluluk, gurur duyuyoruz ama bunun da ötesinde kazanan dostluk oldu. Yunanlı sporseverlerin astığı flama çok önemliydi, 'Biz düşman değil komşuyuz.' Bugünkü maç bu dostluğun güzel bir nişanesi oldu.''

Her iki takım oyuncularını soyunma odalarında ziyaret ederek tebrik ettiklerini de bildiren Davutoğlu, ''İnşallah finalde tekrar Türkiye ve Yunanistan karşı karşıya gelir diye umut ediyoruz'' dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Druças da galibiyeti dolayısıyla Türk Milli Takımını kutladığını söyledi.

Heyecan verici bir oyun olduğunu belirten Druças, ''Her iki takım da çok yüksek düzeyde gayret gösterdiler. Her iki ülkenin de milli takımlarıyla gurur duyduklarını düşünüyorum. Finalde tekrar bir araya gelmeyi umuyoruz. Bu heyecan verici oyunda bizim istediğimiz dostluk ve karşılıklı anlayış atmosferini yaratan Türk ve Yunan milli takımlarını destekleyen taraftarları tebrik ediyorum'' diye konuştu.

Geri