hadisler ve anlamları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Z1rT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

22.gif

Hz.Peygamber (s.a.v.) : '' Kim bizim şu dinimizde bulunmayan bir şeyi ortaya koyarsa, bu koyduğu şey kabul edilmez.'' buyurmuştur.

23.gif

Hz.Peygamber (s.a.v.) : '' Mü'mine zarar veren veya hile yapan mel'undur.'' buyurmuştur.

24.gif

Hz.Peygamber (s.a.v.) : '' Allah'a ve ahiret gününe inanan kimse ya hayır konuşsun ya da sussun.'' buyurmuştur.

25.gif

Hz.Peygamber (s.a.v.) : '' İki nimet vardır ki, insanların çoğu onlar hususunda aldanmıştır.Sıhhat ve boş vakit.'' buyurmuştur.

26.gif

Hz.Peygamber (s.a.v.) : '' Kim bana itaat ederse, muhakkak ki Allah'a itaat etmiş olur.Kim bana isyan ederse, Allah'a isyan etmiş olur.'' buyurmuştur.

27.gif

Hz.Peygamber (s.a.v.) : '' Allah'ım günahımı bağışla, evimi genişlet, rızkımı bereketlendirip çoğalt.'' diye dua etmiştir.

28.gif

Hz.Peygamber (s.a.v.) : '' Aldatan bizden değildir.'' buyurmuştur.

29.gif

Hz.Peygamber (s.a.v.) : '' Müşriklere karşı mallarınızla, canlarınızla ve dillerinizle cihat ediniz.'' buyurmuştur.

30.gif

Hz.Peygamber (s.a.v.) : '' Çok güçlü olan kimse insanlarla çok güreşip, onları yenen değildir.Asıl güçlü olan;hiddetlendiği zaman hiddetini yenendir.'' buyurmuştur

31.gif

Hz.Peygamber (s.a.v. ) : '' Kıyamet günü bana inananların en yakını,bana en çok salavat okuyandır.'' buyurmuştur.

32.gif

Hz.Peygamber (s.a.v.) : '' Sizin en hayırlınız borcunu en güzel şekilde ödeyendir.'' buyurmuştur.

33.gif

Hz.Peygamber ( s.a.v.) : '' Dünya mü'mine hapishane, kafire cennettir.'' buyurmuştur.

34.gif

Hz.Peygamber ( s.a.v.) : '' Kişi ile şirk arasında ( fark ) namazın terki gibidir.'' buyurmuştur.

35.gif

Hz.Peygamber ( s.a.v.) :'' Allah'ım şikak ( haktan ayrılıp,bölünmek) tan, nifaktan ve kötü ahlaktan sana sığınırım.'' buyurmuştur.

36.gif

Hz.Peygamber ( s.a.v.) : '' Sübhanallahi vebihamdihi,sübhanallahil azim : Rahmana sevimli, dile kolay, mizanda ağır gelen iki kelimedir.'' buyurmuştur.

37.gif

Hz.Peygamber ( s.a.v.) : '' Koğuculuk yapan cennete giremez.'' buyurmuştur.

38.gif

Hz.Peygamber ( s.a.v.) : '' Bir kimse, birisine fasık veya kafir ithamında bulunurda, bu kimse böyle değilse ithamı kendisine döner.'' buyurmuştur.

39.gif

Hz.Peygamber ( s.a.v.) : '' Sizler idareciliğe düşkün olacaksınız, ama bu kıyamet günü pişmanlık olacaktır.Süt emziren(bu halde iken) ne güzeldir.Sütten kesende(bu halde iken) ne kötüdür.'' buyurmuştur. (Açıklama: Süt emziren süt kesen mecazi bir ifadedir. Bundan maksat iradeciliğin başlangıcı güzel ve hoş görünebilir, ancak bundan ayrılıp sütten kesilme gibi kötü ve hoş değildir.)

40.gif

Hz.Peygamber ( s.a.v.) : '' Cehennem nefse hoş gelen şeylerle perdelenmiştir.Cennet ise nefse hoş gelmeyen şeylerle perdelenmiştir.'' buyurmuştur.

41.gif

Hz.Peygamber ( s.a.v.) : '' Müslümana sövüp kötü sözler söylemek fasıklıktır.Onunla savaşmak ise küfürdür.'' buyurmuştur.

Geri