17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 1 kg. yerelması
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 adet limon suyu
- 1 adet kesme şekeri
- Tuz
Süre:40 dk - 8 Kişilik
Yapılışı
Pirinci yıkayıp haşlayın. Yerelmasını soyup suda bekletin. Havuçları halka halka doğrayıp soğanları ince ince kıyın. Zeytinyağını ilave edip 5 dakika kavurun.
Tencereye suda beklettiğiniz yerelmalarını ekleyin. İki bardak sıcak suyu da ilave edip şeker ve tuzunu koyup pişmeye bırakın. Piştikten sonra pirinci ve limon suyunu ekleyin. 5 dakika kadar pişmeye bırakın.
- 1 kg. yerelması
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 adet limon suyu
- 1 adet kesme şekeri
- Tuz
Süre:40 dk - 8 Kişilik
Yapılışı
Pirinci yıkayıp haşlayın. Yerelmasını soyup suda bekletin. Havuçları halka halka doğrayıp soğanları ince ince kıyın. Zeytinyağını ilave edip 5 dakika kavurun.
Tencereye suda beklettiğiniz yerelmalarını ekleyin. İki bardak sıcak suyu da ilave edip şeker ve tuzunu koyup pişmeye bırakın. Piştikten sonra pirinci ve limon suyunu ekleyin. 5 dakika kadar pişmeye bırakın.