Zeytinyağlı Yerelması

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 1 kg. yerelması
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 adet limon suyu
- 1 adet kesme şekeri
- Tuz

Süre:40 dk - 8 Kişilik
Yapılışı
Pirinci yıkayıp haşlayın. Yerelmasını soyup suda bekletin. Havuçları halka halka doğrayıp soğanları ince ince kıyın. Zeytinyağını ilave edip 5 dakika kavurun.

Tencereye suda beklettiğiniz yerelmalarını ekleyin. İki bardak sıcak suyu da ilave edip şeker ve tuzunu koyup pişmeye bırakın. Piştikten sonra pirinci ve limon suyunu ekleyin. 5 dakika kadar pişmeye bırakın.
 
Geri
Üst