Zeytinyağlı Yaprak Sarması

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
1 porsiyon zeytinyağlı yaprak sarması için

Değişim ölçüsü : 1 sebze, 1 ekmek,1 yağ, ½ meyve
Kalorisi : 170 kalori
Porsiyon ölçüsü : 5 orta adet


MALZEMELER ÖLÇÜ
Asma yaprağı 250 gr
Pirinç 1 Su Bardağı
Kuru soğan 2 adet
Zeytinyağı 4 Yemek Kaşığı
Dolmalık fıstık 1 Yemek Kaşığı
Kuş üzümü 2 Yemek Kaşığı
Su 1 Su Bardağı
Tuz, karabiber, tarçın yeteri kadar


HAZIRLANIŞI
Asma yapraklarını az suda haşlayıp, süzün. İçini hazırlamak için yağı ve doğranmış soğanları tencereye koyun, fıstıkları atıp biraz kavurun. Kuş üzümleri, pirinç, tuz, karabiber ve tarçını koyarak kısık ateşte ½ SB suda, pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. İç ılınınca yaprakların içine koyarak sarın ve tencereye dizin. Kalan ½ SB suyu ilave edip pirinçler pişene kadar ateşte pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
 
Geri
Üst