17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
1 porsiyon zeytinyağlı yaprak sarması için
Değişim ölçüsü : 1 sebze, 1 ekmek,1 yağ, ½ meyve
Kalorisi : 170 kalori
Porsiyon ölçüsü : 5 orta adet
MALZEMELER ÖLÇÜ
Asma yaprağı 250 gr
Pirinç 1 Su Bardağı
Kuru soğan 2 adet
Zeytinyağı 4 Yemek Kaşığı
Dolmalık fıstık 1 Yemek Kaşığı
Kuş üzümü 2 Yemek Kaşığı
Su 1 Su Bardağı
Tuz, karabiber, tarçın yeteri kadar
HAZIRLANIŞI
Asma yapraklarını az suda haşlayıp, süzün. İçini hazırlamak için yağı ve doğranmış soğanları tencereye koyun, fıstıkları atıp biraz kavurun. Kuş üzümleri, pirinç, tuz, karabiber ve tarçını koyarak kısık ateşte ½ SB suda, pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. İç ılınınca yaprakların içine koyarak sarın ve tencereye dizin. Kalan ½ SB suyu ilave edip pirinçler pişene kadar ateşte pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
Değişim ölçüsü : 1 sebze, 1 ekmek,1 yağ, ½ meyve
Kalorisi : 170 kalori
Porsiyon ölçüsü : 5 orta adet
MALZEMELER ÖLÇÜ
Asma yaprağı 250 gr
Pirinç 1 Su Bardağı
Kuru soğan 2 adet
Zeytinyağı 4 Yemek Kaşığı
Dolmalık fıstık 1 Yemek Kaşığı
Kuş üzümü 2 Yemek Kaşığı
Su 1 Su Bardağı
Tuz, karabiber, tarçın yeteri kadar
HAZIRLANIŞI
Asma yapraklarını az suda haşlayıp, süzün. İçini hazırlamak için yağı ve doğranmış soğanları tencereye koyun, fıstıkları atıp biraz kavurun. Kuş üzümleri, pirinç, tuz, karabiber ve tarçını koyarak kısık ateşte ½ SB suda, pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. İç ılınınca yaprakların içine koyarak sarın ve tencereye dizin. Kalan ½ SB suyu ilave edip pirinçler pişene kadar ateşte pişirin. Soğuk olarak servis yapın.