Zeytinyağlı Taze Fasulye

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- Yarım kg. taze fasulye
- 2 adet havuç
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 3-4 adet domates
- 1 su bardağı kaynamış su
- 1 tatlı kaşığı tuz

Süre:50 dk - 6 Kişilik
Yapılışı
Yarım kg. fasulyeyi kılçıklarından ayırıp yıkayın, verev şeklinde dilimleyin. 2 adet havucun kabuklarını soyup aynı şekilde kesin.

2 baş kuru soğanı yemeklik doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla birlikte tencereye alın. Havuçları ekleyip soğanlar ölene kadar kavurun. Fasulyeleri ilave edin. Fasulyelerin rengi değişene kadar karıştırarak kavurun.

Domatesleri soyup fındık büyüklüğünde doğrayın. bunları tencereye ekleyip kavurmaya devam edin. Tencereye 1 su bardağı kaynamış su ekleyin ve fasulyeler pişene kadar pişirin. En son 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Fasulyeler ılınınca servis tabağına alın. Soğuk olarak servis yapın.
 
Geri
Üst