Zeytinyağlı Semizotu

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
[FONT=&quot]Malzemeler[/FONT]

·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]1 kilogram semizotu [/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]1 adet soğan [/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]1 adet domates [/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]3 yemek kaşığı zeytinyağı [/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]1 yemek kaşığı bulgur[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Hazırlanışı[/FONT]

·[FONT=&quot] [/FONT]Semizotunun köklerini kesin ve ayırın. İyice yıkayıp süzülmeye bırakın.
·[FONT=&quot] [/FONT]Soğanı ince ince kıyın. Domatesleri küb şeklinde doğrayın.
·[FONT=&quot] [/FONT]Soğanları zeytinyağında çok az kavurun. Domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin.
·[FONT=&quot] [/FONT]Semizotunu ilave edip ağzı kapalı olarak, suyunu salana kadar pişirin.
·[FONT=&quot] [/FONT]Sebze suyunu saldıktan sonra tuzla tatlandırıp bulguru ilave edin.
·[FONT=&quot] [/FONT]Kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.
·[FONT=&quot] [/FONT]Soğuk olarak servis yapın.
 
Geri
Üst