Kullanıcı










- Katılım
- 20 Şub 2011
- Mesajlar
- 32,869
- Beğeniler
- 0
- Favori Oyun
- Meslek
- Discord
- İsim



Malzemeler
3 orta boy kereviz
1 küçük çay bardağı mercimek
1 orta boy soğan
1 küçük havuç
1 küçük kırmızı biber
Dereotu
3 küp şeker
1 küçük boy portakalın suyu
zeytinyağı
tuz
Tarif
Kerevizleri soyup, ikiye bölerek, "enginar şeklinde" kesin ve kararmamaları için limonlu suya atın.
Soğanı piyazlık doğrayın.
Havuç ve kırmızıbiberi minik minik küp şeklinde kesin.
Mercimekleri yıkayıp hazırlayın.
Çelik bir tencereye, önce soğanları yerleştirin.
Üstüne kerevizleri dizin.(6 parça kereviz olmalı)boşluklara, mercimekleri, kırmızıbiberi ve havucu yerleştirin.
Her kerevizin ortasına yarım küp şeker yerleştirin.
Bir küçük kasede, portakal suyunu, yarım çay bardağı kadar zeytinyağını ve tuzu karıştırıp kerevizlerin üstüne dökün.
Kerevizleri geçmeyecek kadar (yarım bardak) su ekleyin.
Kerevizler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte 1 saatten fazla pişirin. (Kereviz cinsi fark ettiğinden, esas olan kerevizin yumuşamasıdır.)
Üstüne dereotu (bilgi yelpazesi.net) ekleyerek soğumaya bırakın.
Soğuyup dinlendikten sonra servis kabına alabilirsiniz.
Not: Ben piştikten sonra da üzerine az zeytinyağ ekliyorum. Ayrıca, misafir servisi için hazırlayacaksanız, 1 gün önceden hazırlamanız ve 1 gün buzdolabında beklemesi, yemeğin lezzetini arttırıyor.
Afiyet Olsun...
