Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi

3
EXE RANK

`~DeathGate~`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
23 Ağu 2012
Mesajlar
3,549
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
`~DeathGate~`
[attachment=o1969]
MALZEMELER :
  • 1 orta boy lahana
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 orta boy kuru soğan
  • ½ demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Kuş üzümü
  • Dolmalık fıstık
  • 1 adet domates
  • 2 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Lahanaları yapraklarını koparıp yıkadıktan sonra geniş bir tencerede haşlayın.
Yayvan ve geniş bir teflon tavaya zeytin yağını dökün, soğanları küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun. Fıstıkları ve yıkanmış pirinçleri de biraz kavrulduktan sonra rondodan geçirdiğiniz domates, 1 su bardağı su, şeker, tuz ve karabiberi ilave ederek suyunu çekene kadar kavurun, ocağı kapatarak tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika kadar dinlendirin. Kuş üzümünü ve kıyılmış maydanozları ilave ederek iç harcını karıştırın. Bu arada haşladığınız lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır hale getirin. Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek hazırladığınız içle sararak düdüklüye dizip 1 su bardağı su koyarak pişirin.
 
Geri
Üst