17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Zeytinyağlı kereviz kavurma
(4 kişilik)
Malzemeler:
1 orta boy kuru soğan
2 orta boy kereviz
1 orta boy havuç
1 orta boy domates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet portakalın suyu
Yapılışı:
İnce kıyılmış soğanları zeytinyağı ile birlikte 2 dakika çevirin, içine önce küp küp doğradığınız havuçları ilave edin. 2-3 dakika pişirdikten sonra yine minik küpler halinde doğranıp limonlu suda bekletilmiş kerevizleri ilave edin. Ocağın altını kısıp kapağını kapayın. Domatesi yıkayıp kabuğunu soyun ve rendeleyin, portakal suyu, tuz ve şekeri bir kâsede birleştirdikten sonra, ocakta pişmekte olan kerevizin üzerine dökün. Altı kısık şekilde 10 dakika daha pişirin. Kapağını hiç açmadan soğumaya bırakın. Soğuk şekilde servis edin.
(4 kişilik)
Malzemeler:
1 orta boy kuru soğan
2 orta boy kereviz
1 orta boy havuç
1 orta boy domates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet portakalın suyu
Yapılışı:
İnce kıyılmış soğanları zeytinyağı ile birlikte 2 dakika çevirin, içine önce küp küp doğradığınız havuçları ilave edin. 2-3 dakika pişirdikten sonra yine minik küpler halinde doğranıp limonlu suda bekletilmiş kerevizleri ilave edin. Ocağın altını kısıp kapağını kapayın. Domatesi yıkayıp kabuğunu soyun ve rendeleyin, portakal suyu, tuz ve şekeri bir kâsede birleştirdikten sonra, ocakta pişmekte olan kerevizin üzerine dökün. Altı kısık şekilde 10 dakika daha pişirin. Kapağını hiç açmadan soğumaya bırakın. Soğuk şekilde servis edin.