Zeytinyağlı Fasulye Pilakisi Tarifi

Kullanıcı
Acemi üye 365-Gündür-Beraberiz! Çaylak Üye 5 Yıldır Beraberiz Bronz Üye 10 Yıldır Beraberiz Doğrulanmamış Hesap Silver Üye Gold Üye Platin Üye
Katılım
20 Şub 2011
Mesajlar
32,869
Beğeniler
0
Favori Oyun
Meslek
Discord
İsim
Feedback: 0 / 0 / 0


zeytinyagli_fasulye_pilaki.jpg


Malzemeler : (4 kişi için)



2 bardak Kuru Fasulye (iri cins)

3 adet Kuru Soğan

5-6 diş Sarımsak

2 adet Domates

2 tane Havuç

1 demet Maydanoz

1 bardak Zeytinyağ

2 Kesme Şeker

yeterince Tuz



Hazırlanışı :



Kuru Fasulye akşamdan suya bırakılır. Ertesi gün bu su dökülerek, yeniden konulan su ile haşlanır.



Tavaya bir bardaktan 2 parmak eksik Zeytinyağ konur. Halkalar halinde doğranmış kuru soğan, 5-6 diş Sarımsak, küçük küçük ya da ince ince kesilmiş havuçlar aynı anda konularak soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine kabukları doyularak küçük küçük doğranmış ya da rendelenmiş domates konulurak 2-3 dakika daha kavrulur.



Haşlanan fasulye soğuk su ile yıkanır. Tavadaki malzemenin üzerine konulur. Üzerine tuz ve 2 kesmeşeker konulur. İyice pişirilir.



Üzerine kıyılmış maydanoz ve bir parça limonla servis yapılır.



Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede soğumaya bırakılır. Soğuduktan (bilgi yelpazesi.net) sonra servis tabaklarına alınır
 


 

 
Üst