Zeytinyağlı Enginar Dolması

3
EXE RANK

`~DeathGate~`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
23 Ağu 2012
Mesajlar
3,549
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
`~DeathGate~`
[attachment=o2438]

yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg

  • 3 adet enginar
  • 1 adet soğan(küçük boy)
  • 1 kase garnitür (ben hazır garnitür kullandım)
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Tuz, şeker
yemek_tarifi_hazirlanisi.png

Enginarları temizleyerek küçük bir tencereye koyun. Kapaklı bir tavanız varsa onunla da yapabilirsiniz. Üzerini geçecek kadar su ile doldurun ve 1 adet limon suyunu ekleyin. Enginarlar pişene kadar haşlayın. Sık sık kontrol ederek dağılmamasını sağlayın.
Robotta çektiğiniz soğanları 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğunuz tavada pembeleşinceye kadar kavurun, üzerine garnitürü ilave ederek 2 dakika kadar kavurun. Servis tabağına aldığınız pişmiş enginarların içerisine hazırladığımız iç malzemesinden doldurun.
Yarım çay bardağı kadar zeytin yağın içerisine 1 adet limonun suyunu, tuz ve 1 çay kaşığı şekeri karıştırarak sos hazırlayın ve enginarların üzerine sosu gezdirin. Dereotu ve limonla süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..
[attachment=o2439]
 
Geri
Üst