Zeytinyağlı Domates Dolması

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
porsiyon ege usulü z.yağlı domates dolma porsiyon ölçüsü: 2 adet
1 porsiyon ege usulü z.yağlı domates dolma değişim ölçüsü: 1 ekmek+1/2 sebze+1 yağ
1 porsiyon ege usulü z.yağlı domates dolma kalorisi:145 kalori

Malzemeler (4 kişilik)

8 küçük domates
8 çorba kaşığı pilavlık bulgur (1 su bardağı)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/8 demet dereotu
1/8 demet maydanoz
2 dal taze nane
1 dal taze fesleğen
Tuz, karabiber
1 adet kuru soğan
2 kesme şeker
1 bardak su

Yapılışı

Domatesleri yıkayıp sap kısmını kapak olacak şekilde kesin ve içini boşaltın.

Domatesin içinden çıkan çekirdekli kısmı, 1 kuru soğanı ve zeytinyağının yarısını bir tavada 5 dakika kavurun. İçine bulguru ve diğer malzemeleri ekleyip 2 dakika sonra ocağı kapayın. Hazırladığınız dolma harcını domateslerin içine doldurup önceden kesp ayırdığınız kapak kısmını da üstüne kapayın. Zeytinyağının kalan kısmını suya ilave edip tencereye bu suyu ekleyin (dolmalar daha parlak ve lezzetli olacaktır). Yaklaşık 15 dakika orta ateşte pişmeye bırakın. Bulgur tanelerinin pişip pişmediğini kontrol edin. Bulgurlar piştiyse yemeğiniz hazırdır. İster sıcak ister soğuk servis edebilisiniz.
 
Geri
Üst