17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
1 porsiyon zeytinyağlı bezelye için
Değişim ölçüsü : 1 sebze, 1 yağ
Kalorisi : 75 kalori
Porsiyon ölçüsü : 5 Yemek Kaşığı
MALZEMELER ÖLÇÜ
Taze iç bezelye 2 Su Bardağı
Kuru soğan 2 adet
Havuç 1 adet
Zeytinyağı 6 Yemek Kaşığı
Kırmızıbiber salçası 1 Yemek Kaşığı
Dereotu ½ demet
Tuz, su yeteri kadar
HAZIRLANIŞI
Taze bezelyenin uygun olanlarının kabuğunu sıyırarak temizleyin, tanelerini ayırın, yıkayın. Havucu yıkayın sonra soyun. Soğanları doğrayıp zeytinyağında biraz çevirin. Bezelye, havuç ve tuzu ekleyip yeteri kadar sıcak su ilave edip pişirin. Soğuduktan sonra dereotu ile süsleyerek servis yapın.
İstenirse sarımsak eklenebilir.
Düdüklü tencerede pişirmek zamandan ve doğalgazdan tasarruf yaratır. Daha az su kullanılır. Yemeğin besin değerinde kayıp olmaz.
Değişim ölçüsü : 1 sebze, 1 yağ
Kalorisi : 75 kalori
Porsiyon ölçüsü : 5 Yemek Kaşığı
MALZEMELER ÖLÇÜ
Taze iç bezelye 2 Su Bardağı
Kuru soğan 2 adet
Havuç 1 adet
Zeytinyağı 6 Yemek Kaşığı
Kırmızıbiber salçası 1 Yemek Kaşığı
Dereotu ½ demet
Tuz, su yeteri kadar
HAZIRLANIŞI
Taze bezelyenin uygun olanlarının kabuğunu sıyırarak temizleyin, tanelerini ayırın, yıkayın. Havucu yıkayın sonra soyun. Soğanları doğrayıp zeytinyağında biraz çevirin. Bezelye, havuç ve tuzu ekleyip yeteri kadar sıcak su ilave edip pişirin. Soğuduktan sonra dereotu ile süsleyerek servis yapın.
İstenirse sarımsak eklenebilir.
Düdüklü tencerede pişirmek zamandan ve doğalgazdan tasarruf yaratır. Daha az su kullanılır. Yemeğin besin değerinde kayıp olmaz.