3
EXE RANK
`~DeathGate~`
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 23 Ağu 2012
- Mesajlar
- 3,549
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31
[attachment=o2303]
Barbunyayı taze kabuklarından ayırarak,kaynar suda kara suyu çıkıncaya ve hafif yumuşayınca kadar(15 dk kadar)haşlayalım(Barbunyanızın cinsine göre değişebilir)
Soğanları yemeklik ,biberlerimiz halka doğrayalım.Zeytinyağımızın yarısını çelik tencere alalım,soğanları ardından yeşil biberleri ekleyerek hafif kavuralım.Kabuğu soyulmuş 2 tavla zarı büyüklüğünde domatesi ekleyerek tencere kapagı kapalı 15 dk pişirelim.
Pişen sosa sıcak barbunyaları ekleyelim,sıcak suyunuzu,şeker ve tuzumuzu ekleyelim.Yaklaşık 40-50 dk orta hararetteki ocakta suyunu çekinceye ve barbunyalar çatlayıncaya kadar pişirelim(yarım kapak açık).Yemeğimizi ocaktan almaya yakın kalan zeytinyağını ekleyelim.
3-4 saat oda sıcaklığında bekletelim.
Not:Taze barbunyayı havuçsuz,sarımsaksız ve salçasız pişirmek evimizin yıllardır süre gelen geleneksel yöntemi.. Tarifin,yaz domatesine ait hafif ekşimsi tadıyla ve domatese oranla dengeli eklenen kuru soğanıyla hafif çatlatılarak, zeytinyağının yakılmadan pişirilmesi önemli…
AFİYET OLSUN
[attachment=o2304][attachment=o2306][attachment=o2305]

- 1 kg Fransız barbunya(ayıklanmış 4 su bardağı)
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- 2 Adet yeşil biber
- ¾ subardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı şeker(silme)
- Tuz
- 3 su bardağı sıcak su(barbunyanızın cinsine göre ve ateş hızına göre değiştiriniz)

Barbunyayı taze kabuklarından ayırarak,kaynar suda kara suyu çıkıncaya ve hafif yumuşayınca kadar(15 dk kadar)haşlayalım(Barbunyanızın cinsine göre değişebilir)
Soğanları yemeklik ,biberlerimiz halka doğrayalım.Zeytinyağımızın yarısını çelik tencere alalım,soğanları ardından yeşil biberleri ekleyerek hafif kavuralım.Kabuğu soyulmuş 2 tavla zarı büyüklüğünde domatesi ekleyerek tencere kapagı kapalı 15 dk pişirelim.
Pişen sosa sıcak barbunyaları ekleyelim,sıcak suyunuzu,şeker ve tuzumuzu ekleyelim.Yaklaşık 40-50 dk orta hararetteki ocakta suyunu çekinceye ve barbunyalar çatlayıncaya kadar pişirelim(yarım kapak açık).Yemeğimizi ocaktan almaya yakın kalan zeytinyağını ekleyelim.
3-4 saat oda sıcaklığında bekletelim.
Not:Taze barbunyayı havuçsuz,sarımsaksız ve salçasız pişirmek evimizin yıllardır süre gelen geleneksel yöntemi.. Tarifin,yaz domatesine ait hafif ekşimsi tadıyla ve domatese oranla dengeli eklenen kuru soğanıyla hafif çatlatılarak, zeytinyağının yakılmadan pişirilmesi önemli…
AFİYET OLSUN
[attachment=o2304][attachment=o2306][attachment=o2305]