Zeytinyağlı Barbunya Yapımı

3
EXE RANK

`~DeathGate~`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
23 Ağu 2012
Mesajlar
3,549
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
`~DeathGate~`
zeytinyagli-barbunya-yapimi-500x332.jpg


yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg

  • 1 kg haşlanmış barbunya
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 büyük diş sarımsak
  • 3/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 adet küp şeker
  • Karabiber,tuz.
yemek_tarifi_hazirlanisi.png

Öncelikle büyük boy derin bir tencereye yağımızı koyuyoruz.İçine küçük küpler halinde doğradığımız soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı koyup pembeleşene kadar karıştırıyoruz.Daha sonra salçamızı ve kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domateslerimizi katıyoruz domatesler eridikten sonra yarım halka şeklinde doğradığımız havuçlarımızı ve küçük küpler halinde doğradığımız patateslerimizi koyuyoruz. 5 dk karıştırıyoruz ve daha önceden haşladığımız barbunyalarımızı katıp iyice harmanlıyoruz. Barbunyalarımızın üzerini geçecek kadar sıcak suyumuzu döküyoruz şekerimizi, tuzumuzu ve karabiberimizi kattıktan sonra kapağı yarım şekilde kaynayana kadar harlı ateşte pişiriyoruz , kaynadıktan sonra altınız kısıp patatesler ve barbunyalar yumuşayana kadar yaklaşık 30 dk pişiriyoruz.Ilık ya da soğuk servis ediyoruz. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst