Zeytinyağlı Bamya Tarifi

OttoMaNs* ;яeiz

Kullanıcı
Acemi üye 365-Gündür-Beraberiz! Çaylak Üye 5 Yıldır Beraberiz Bronz Üye 10 Yıldır Beraberiz Doğrulanmamış Hesap Silver Üye Gold Üye Platin Üye
10
Katılım
20 Şub 2011
Mesajlar
32,869
Tepkime puanı
0
Ticaret - 0%
0   0   0


zeytinyagli_bamya.gif


Malzemeler



Yarım kilo bamya



2 adet orta boy domates



1 tatlı kaşığı salça



1 adet iri soğan



3-4 diş sarımsak



1 tatlı kaşığı seker



1 su bardağı sıcak su



Yarım limonun suyu



Yarım çay bardağı zeytinyağı



Tuz





Tarif



Bamyaların sap kısımları temizlenir.



Soğan yemeklik doğranır.



Domatesler rendelenir.



Sarımsaklar ayıklanır.



Tüm ayıklanan malzemeler bir tencereye aktarılır



Geriye kalan zeytinyağı, yarım limonun suyu, tuz, şeker, salça da ilave edilir.



Bu şekilde 10 dk kısık ateşte kapağı kapalı olarak kavrulduktan sonra sıcak su ilave edilir.



20 dk (bilgi yelpazesi.net) daha kısık ateşte piştikten sonra altı kapatılır.



Sıcak yada soğuk olarak tüketilebilinir.



Afiyet Olsun...
 


 

 
Üst