OttoMaNs* ;яeiz
Kullanıcı










10
- Katılım
- 20 Şub 2011
- Mesajlar
- 32,869
- Tepkime puanı
- 0



Malzemeler
Yarım kilo bamya
2 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı salça
1 adet iri soğan
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı seker
1 su bardağı sıcak su
Yarım limonun suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Tarif
Bamyaların sap kısımları temizlenir.
Soğan yemeklik doğranır.
Domatesler rendelenir.
Sarımsaklar ayıklanır.
Tüm ayıklanan malzemeler bir tencereye aktarılır
Geriye kalan zeytinyağı, yarım limonun suyu, tuz, şeker, salça da ilave edilir.
Bu şekilde 10 dk kısık ateşte kapağı kapalı olarak kavrulduktan sonra sıcak su ilave edilir.
20 dk (bilgi yelpazesi.net) daha kısık ateşte piştikten sonra altı kapatılır.
Sıcak yada soğuk olarak tüketilebilinir.
Afiyet Olsun...
