Zeytinyağlı Bakla

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
Malzemeler:
1 kg bakla
1 limonun suyu
Bir büyük soğan
1 dal taze veya 4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
4 adet kesme şeker
1 su bardağı ılık su
Yarım demet dereotu
Tuz


Hazırlanışı:
Baklaları yıkayıp ayıklayın. Uçlarını kesin ve boylarına göre 2-3 parçaya bölün.
Yarım limonun suyunu ekleyin ve unlayın.
Soğan ve sarımsağı temizleyip ince doğrayın.
Düdüklü tencereye önce soğan ve sarımsağı sonra baklaları, kalan limon suyunu, suyu, şekeri, tuzu ekleyin. Pişirin.
Ocağın altını kapattıktan sonra baklalar soğuyana kadar bekleyin. Servis tabağına alın. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin ve temizlenmiş, ince doğranmış dereotunu serpiştirin. İsterseniz sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
 
Geri
Üst