Kullanıcı










- Katılım
- 20 Şub 2011
- Mesajlar
- 32,869
- Beğeniler
- 0
- Favori Oyun
- Meslek
- Discord
- İsim



Malzemeler : (4 kişi için)
5 orta boy Pırasa
1 su bardağından az Zeytinyağ
½ kahve fincanı Pirinç
2 adet küçük Havuç
İsteğe bağlı Fasulye
1 adet Kuru Soğan
½ adet Limon
2 adet Domates
1 çay kaşığı Toz Şeker
Tuz
Hazırlanışı:
Pırasalar temizlenir. Yeşil kısımları atılır. Uzunlamasına baklama dilimleri gibi üç parmak eninde doğranır. Su içersine atılır.
Halkalar halinde ince ince doğranmış soğan, yağ içinde hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur. Yarım parmak uzunluğunda kesilmiş havuçlar, varsa iki adet ince doğranmış domatesle kavrulur.
Pırasalar bu malzemenin üzerine eklenir. 15-20 dakika kapatılarak (bilgi yelpazesi.net) kavrulur.
Kapağı açılır. Bir buçuk bardak Su, yıkanmış pirinç, 1 çay kaşığı şeker, tuz katılır. Yarım limon sıkılır ve karıştırılır. Orta ateşte pişirilir.
İsteğe bağlı olarak yeşil fasulye de kullanılabilir.
Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır.
