zeytin yağlı prasa tarifi..

Durumu:
Çevrimdışı

OttoMaNs* ;яeiz

Kullanıcı
Acemi üye 365-Gündür-Beraberiz! Çaylak Üye 5 Yıldır Beraberiz Bronz Üye 10 Yıldır Beraberiz Doğrulanmamış Hesap Silver Üye Gold Üye Platin Üye
Katılım
20 Şub 2011
Mesajlar
32,869
Beğeniler
0
Favori Oyun
Meslek
Discord
İsim
Ticaret - 0%
0   0   0


zeytinyagli_pirasa.jpg


Malzemeler : (4 kişi için)



5 orta boy Pırasa

1 su bardağından az Zeytinyağ

½ kahve fincanı Pirinç

2 adet küçük Havuç

İsteğe bağlı Fasulye

1 adet Kuru Soğan

½ adet Limon

2 adet Domates

1 çay kaşığı Toz Şeker

Tuz



Hazırlanışı:



Pırasalar temizlenir. Yeşil kısımları atılır. Uzunlamasına baklama dilimleri gibi üç parmak eninde doğranır. Su içersine atılır.



Halkalar halinde ince ince doğranmış soğan, yağ içinde hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur. Yarım parmak uzunluğunda kesilmiş havuçlar, varsa iki adet ince doğranmış domatesle kavrulur.



Pırasalar bu malzemenin üzerine eklenir. 15-20 dakika kapatılarak (bilgi yelpazesi.net) kavrulur.



Kapağı açılır. Bir buçuk bardak Su, yıkanmış pirinç, 1 çay kaşığı şeker, tuz katılır. Yarım limon sıkılır ve karıştırılır. Orta ateşte pişirilir.



İsteğe bağlı olarak yeşil fasulye de kullanılabilir.



Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır.
 


 

 
Üst