Zencefilli Yeniyıl Kurabiyesi Tarifi

`korkunc` `FENA`

Kullanıcı
Acemi üye 365-Gündür-Beraberiz! Çaylak Üye 5 Yıldır Beraberiz Bronz Üye 10 Yıldır Beraberiz Doğrulanmamış Hesap Silver Üye Gold Üye Platin Üye
10
Katılım
6 Kas 2010
Mesajlar
28,252
Tepkime puanı
0
Yaş
33
Ticaret - 0%
0   0   0


Gereken Malzemeler:
• 125 gram tereyağı
• Yarım su bardağı esmer şeker
• 7 çorba kaşığı pekmez
• 1 adet yumurta
• 4 su bardağı un
• 2 çay kaşığı karbonat
• 1'er tatlı kaşığı tarçın, zencefil, yenibahar, toz karanfil

Hazırlanışı:
**Geniş ve derin bir kabın içine esmer şeker, tereyağı ve pekmezi krema kıvamına gelene kadar çırpın.
**Ardından yumurtayı ilave edip 2 dakika daha çırpın.
**Ayrı bir kabın içinde un, karbonat, tarçın, zencefil, yenibahar, toz karanfili ilave edip harmanlayın. Daha sonra krema şekline gelen karışıma ekleyin yavaş yavaş hamur haline gelene kadar karıştırın.
**Hamurunuz özünü bulduktan sonra streç filme sarın ve 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
**15 dakika ardından hamurunuzu 4-5 mm kalınlığında açıp, dilediğiniz şekilde kalıplar yardımıyla kesin.
**Kurabiyelerinizi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde aralarında 2 cm boşluk bırakacak şekilde dizin.
** Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 2-3 dakika dinlendirin, gıda boyasıyla dilediğiniz gibi süsleyin.
 


 

 
Home Register Log In
Üst