Zencefilli Araka

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
Değişim ölçüsü : 1 sebze, 1 yağ
Kalorisi : 75 kalori
Porsiyon ölçüsü : 5 Yemek Kaşığı


MALZEMELER ÖLÇÜ

Araka bezelye ½ kg.
Taze zencefil 1 küçük adet
Zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı
Limon suyu 1 Yemek Kaşığı
Taze nane 2 Yemek Kaşığı
Tuz 1 Tatlı Kaşığı

HAZIRLANIŞI

Arakanın kılçıklarını ayıklayın. Yıkayın. Taze zencefili ince şerit şeklinde doğrayın. 2YK zeytinyağında önce zencefili 2 dakika karıştırarak kavurun, arakaları ekleyerek 2 dakika daha kavurun. Ocaktan aldıktan sonra üzerine limon suyunu, kıyılmış naneyi, tuzu ekleyin. Üzerini nane yaprakları ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Zencefilin acılığını sevmeyenler daha az da kullanabilir.
 
Geri
Üst