17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Değişim ölçüsü : 1 sebze, 1 yağ
Kalorisi : 75 kalori
Porsiyon ölçüsü : 5 Yemek Kaşığı
MALZEMELER ÖLÇÜ
Araka bezelye ½ kg.
Taze zencefil 1 küçük adet
Zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı
Limon suyu 1 Yemek Kaşığı
Taze nane 2 Yemek Kaşığı
Tuz 1 Tatlı Kaşığı
HAZIRLANIŞI
Arakanın kılçıklarını ayıklayın. Yıkayın. Taze zencefili ince şerit şeklinde doğrayın. 2YK zeytinyağında önce zencefili 2 dakika karıştırarak kavurun, arakaları ekleyerek 2 dakika daha kavurun. Ocaktan aldıktan sonra üzerine limon suyunu, kıyılmış naneyi, tuzu ekleyin. Üzerini nane yaprakları ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Zencefilin acılığını sevmeyenler daha az da kullanabilir.
Kalorisi : 75 kalori
Porsiyon ölçüsü : 5 Yemek Kaşığı
MALZEMELER ÖLÇÜ
Araka bezelye ½ kg.
Taze zencefil 1 küçük adet
Zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı
Limon suyu 1 Yemek Kaşığı
Taze nane 2 Yemek Kaşığı
Tuz 1 Tatlı Kaşığı
HAZIRLANIŞI
Arakanın kılçıklarını ayıklayın. Yıkayın. Taze zencefili ince şerit şeklinde doğrayın. 2YK zeytinyağında önce zencefili 2 dakika karıştırarak kavurun, arakaları ekleyerek 2 dakika daha kavurun. Ocaktan aldıktan sonra üzerine limon suyunu, kıyılmış naneyi, tuzu ekleyin. Üzerini nane yaprakları ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Zencefilin acılığını sevmeyenler daha az da kullanabilir.