15
EXE RANK
-AUXERRE. `
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 1 Ara 2009
- Mesajlar
- 15,286
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 50 dk.Kaç Kişilik 15Yöntem 500 gr un
300 gr margarin
1 Su bardağı pudraşekeri
1.5 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Adet yumurta
1 Paket vanilya
Kreması için :
1 Su bardağı süt
1 Adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
4-5 Çorba kaşığı margarin
Yarım çay kaşığı vanilya
Üzerine :
Hindistancevizi ve antep fıstığı
Hazırlanışı
300 gr margarin
1 Su bardağı pudraşekeri
1.5 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Adet yumurta
1 Paket vanilya
Kreması için :
1 Su bardağı süt
1 Adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
4-5 Çorba kaşığı margarin
Yarım çay kaşığı vanilya
Üzerine :
Hindistancevizi ve antep fıstığı
Hazırlanışı

- Öncelikle margarin ve pudraşekerini iyice yoğurun.
- Diğer malzemeleri de ekleyip, yoğurmaya devam edin.
- Hamurun üzerini nemli bezle örtüp, 10 dakika dinlendirin.
- Daha sonra merdane ile yarım santim kalınlığında açın.
- 1 çay bardağı yada kalıp ile yuvarlaklar kesin.
- Bunların yarısının da ortasını yüksük yada küçük yuvarlakla çıkarın.
- Yağlanmış tepsiye dizip, orta ısılı fırında beyaz kalacak biçimde pişirin.
- Bu arada kremayı hazırlayın.
- Bunun için süt, yumurta, un ve şekeri çırpıp ocağa alın.
- Muhallebi kıv***** alana dek pişirin.
- Ilınınca yağ ve vanilyayı ilave edip çırpın.
- Fırından aldığınız kurabiyelerin dekilsiz olanlarına krema sürün.
- Delikli kurabiyeleri üzerine kapatın.
- Ortasına antep fıstığı koyup, yanlarını hindistancevizine bulayın.