9
EXE RANK
Z1rT
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 26 Kas 2009
- Mesajlar
- 9,190
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
- Web sitesi
- www.netbilgini.net

100 gram pirinç unu
100 gram çiğ köftelik kıyma
300 gram kuşbaşı et
100 gram haşlanmış nohut
Yarım kilo yoğurt
1 çay kaşığı nane
30 gram tereyağı
3 adet yumurta
Karabiber ve tuz
Yapılışı:
Küçük bir kasede pirinç unu ve çiğ köftelik kıymayı karıştırın.
Bir yumurta ilave edip yoğurun.
Karışımı bir kenarda bekletin.
Büyük bir tencerede kuşbaşı eti kaynatın.
Hazırladığınız kıymalı hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Kuşbaşı et piştikten sonra, unlu topları tencereye ekleyip 10 dakika pişirin.
Yoğurdu bir kaseye alın.
İçine 2 yumurta kırıp iyice karıştırın.
Karışımı etin içinde bulunduğu tencereye ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Küçük bir tavada yağı eritip içine nane ilave edin.
Yuvalamayı tabaklara paylaştırıp üzerinde yağı gezdirdikten sonra servis yapın.