yuvalama çorba

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Z1rT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
9
EXE RANK

Z1rT

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
26 Kas 2009
Mesajlar
9,190
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Web sitesi
www.netbilgini.net
Z1rT
330-1-300x262.jpg



100 gram pirinç unu
100 gram çiğ köftelik kıyma
300 gram kuşbaşı et
100 gram haşlanmış nohut
Yarım kilo yoğurt
1 çay kaşığı nane
30 gram tereyağı
3 adet yumurta
Karabiber ve tuz
Yapılışı:

Küçük bir kasede pirinç unu ve çiğ köftelik kıymayı karıştırın.
Bir yumurta ilave edip yoğurun.
Karışımı bir kenarda bekletin.
Büyük bir tencerede kuşbaşı eti kaynatın.
Hazırladığınız kıymalı hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Kuşbaşı et piştikten sonra, unlu topları tencereye ekleyip 10 dakika pişirin.
Yoğurdu bir kaseye alın.
İçine 2 yumurta kırıp iyice karıştırın.
Karışımı etin içinde bulunduğu tencereye ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Küçük bir tavada yağı eritip içine nane ilave edin.
Yuvalamayı tabaklara paylaştırıp üzerinde yağı gezdirdikten sonra servis yapın.
 
Geri
Üst