3
EXE RANK
`~DeathGate~`
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 23 Ağu 2012
- Mesajlar
- 3,549
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31
[attachment=o2405]

- Yarım kilo taze fasulye
- 1 adet orta boy soğan
- Yarım demetten biraz az maydonoz
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber
- 2 adet yumurta

Fasulyeler istenilen şekilde kesilir (ben bilinen şekilde kırdım) ve su içerisinde bekletilir.
Tencerede sıvı yağda ince doğranan soğan hafif çevrilir,sarımsak,salça ve domates eklenir karıştırılır.baharatlarda eklenir ve biraz suyunu bırakması beklenir (yaklaşık 1-2 dakika)
Fasulyeler eklenip karıştırılır ve kapağı kapalı olarak hafif ateşte kavrulur.
Fasulyelerin piştiğinden emin olduktan sonra ortası havuz şeklinde açılır ve 2 yumurta kırılır.üzerini fasulyeyle kapatıp kapağı kapalı kısık ateşte 1-2 dakika beklenir. Yumurtaların piştiğini kontrol edip pişti ise karıştırılır ve ince doğranan maydanoz da eklenir. Afiyet olsun…
NOT: Pişirme esnasında içine barbunya da eklerseniz daha lezzetli oluyor.