Yumurtalı taze fasulye kavurması

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
Malzemeler
(2 Kişilik)

400 gram taze fasulye
2 yumurta
1 küçük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, kırmızıbiber, karabiber

Yapılışı

Fasulyeleri yıkadıktan sonra kılçıklarını ayıklayın ve baklavaya benzer şekilde doğrayın.
Basınçlı tencerede çok az suda haşlayın. Çok fazla yumuşamamasına dikkat edin. Buharlı tencerede de pişirebilirsiniz.
Doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin.
Suyu sıkılan haşlanmış taze fasulyeleri ekleyin ve kısık ateşte karıştırarak kavurun.
İki adet yumurtayı küçük bir kâsede çırpıp fasulyelerin üzerine dökün. Hızlı hızlı karıştırarak kavurmaya devam edin.
1–2 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra ocakta alın.
Sıcak olarak, yanında yağsız bol salata ve yoğurt ile servis yapın.
 
Geri
Üst