Yörük Kebabı

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 250 gr. kuşbaşı kuzu eti
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 adet biber
- 15 adet mantar
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet kabak
- Tuz
- 1 çay bardağı ayçiçek yağ
- 1,5 su bardağı erişte
- 1,5 su bardağı kaşar peyniri

Süre:35 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Domates ve soğanı yemeklik doğrayın. Kuşbaşı etle birlikte, kısık ateşte 20 dakika pişirin. 2 adet biberi ve 1 adet kabağı küp biçiminde doğrayın. 15 adet mantarı ortadan ikiye kesin. Bezelyeleri de ekleyip tencereye alın. Tuzunu ilave edin.

Başka bir tencerenin içine, 1 çay bardağı sıvıyağı dökün. Üzerine su ilave edin. Kaynayınca tuz serpin, 1 buçuk su bardağı erişteyi haşlayın. Tencereden alıp, süzün.

Erişteleri fırın tepsisine yayın. Üzerine sebzelerle sote ettiğiniz etleri yayın. En üste 1 buçuk su bardağı kaşar peyniri rendesini serpin. Sıcak servis yapın.
 
Geri
Üst