Yoğurtlu semizotu salatası tarifi

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
[align=center]​
[/align]
[align=center]Yoğurtlu semizotu salatası
[/align]


Yaz sıcaklarında hem besleyici hemde serinletici yemekleri tercih ediyoruz. Bu tercihimize cevap veren değerli bir sebze de semizotu’dur. Omega-3 yağlarının bitkisel formunun iyi bir kaynağı olan semizotu aynı zamanda iyi bir C vitamini, Karoten ve kalsiyum kaynağıdır. Çözünür lif içeriği de yüksektir.
Omega-3 ve omega-6 yağ asitleri elzemdir. Vücudumuzda sentezlenemezler, mutlaka yiyeceklerle alınması gereklidir. Omega-3 yağ asitlerinden zengin yeşil yapraklı sebzeler
trigliseridleri düşürür.
Her ikisinin dengeli alınması
* HDL kolesterolü düşüşünü önler.
* Trigliserid düzeyini korunur
* İnsülin direncini azaltır
* Kan kolestrol düzeyinin korunmasında ve hipertansiyonun önlenmesinde yardımcıdır.


Yoğurtlu semizotu salatası
4 porsiyon

MALZEMELER
Semizotu 300 gr ( 1 bağ 9
Sarımsak 2 diş,
Yoğurt 2 su bardağı,
Tuz 1.5 tatlı kaşığı

YAPILIŞI

  • Semizotunu yıkadıktan sonra ayıklayın ve doğrayın.
  • Yoğurt, tuz ve sarımsağı ekleyin.

Bir porsiyonu 77 kalori, 5.3gr. Protein, 2.1 gr. Yağ, 8.5 gr. CHO, 182 mgr. Kalsiyum, 1452 İÜ A vitamini, 10mgr. C vitamini içerir. Kolesterol içermez.

Diyetisyen Selma Önelge Gür
Diyetistanbul – 212 - 347 89 30 (pbx)
selmagur@diyetistanbul.com
 
Geri
Üst