17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
[align=center]
[/align][align=center]Yoğurtlu semizotu salatası
[/align]Yaz sıcaklarında hem besleyici hemde serinletici yemekleri tercih ediyoruz. Bu tercihimize cevap veren değerli bir sebze de semizotu’dur. Omega-3 yağlarının bitkisel formunun iyi bir kaynağı olan semizotu aynı zamanda iyi bir C vitamini, Karoten ve kalsiyum kaynağıdır. Çözünür lif içeriği de yüksektir.
Omega-3 ve omega-6 yağ asitleri elzemdir. Vücudumuzda sentezlenemezler, mutlaka yiyeceklerle alınması gereklidir. Omega-3 yağ asitlerinden zengin yeşil yapraklı sebzeler
trigliseridleri düşürür.
Her ikisinin dengeli alınması
* HDL kolesterolü düşüşünü önler.
* Trigliserid düzeyini korunur
* İnsülin direncini azaltır
* Kan kolestrol düzeyinin korunmasında ve hipertansiyonun önlenmesinde yardımcıdır.
Yoğurtlu semizotu salatası
4 porsiyon
MALZEMELER
Semizotu 300 gr ( 1 bağ 9
Sarımsak 2 diş,
Yoğurt 2 su bardağı,
Tuz 1.5 tatlı kaşığı
YAPILIŞI
- Semizotunu yıkadıktan sonra ayıklayın ve doğrayın.
- Yoğurt, tuz ve sarımsağı ekleyin.
Bir porsiyonu 77 kalori, 5.3gr. Protein, 2.1 gr. Yağ, 8.5 gr. CHO, 182 mgr. Kalsiyum, 1452 İÜ A vitamini, 10mgr. C vitamini içerir. Kolesterol içermez.
Diyetisyen Selma Önelge Gür
Diyetistanbul – 212 - 347 89 30 (pbx)
selmagur@diyetistanbul.com