20
EXE RANK
`korkunc` `FENA`
Fexe Kullanıcısı
Yılda 2 bin liraya çocuk olmak mümkün!
Stres atmanın yolunu doğa sporlarında bulmak yerine sanal âlemde maceraya atılmak da mümkün...
21 Ağustos 2011 Pazar, 10:15:08
Stres atmanın yolunu doğa sporlarında bulmak yerine sanal âlemde maceraya atılmak da mümkün...
21 Ağustos 2011 Pazar, 10:15:08
Macerayı gerçek hayatta yaşamak yerine bu kez dijital oyun ve eğlence merkezinde bir gün geçirmeyi deneyeceğim. İstersem kendimi rallici gibi hissederim, istersem boksör, Metallica'nın gitaristi ya da bir strateji oyunundaki savaşçı olabilirim. Dünyada her geçen gün büyüyen konsol ve PC oyun sektörü, sadece çocuklardan değil, genç erkeklerden de besleniyor. Ama bu sektörün kadın müşterileri de olduğunu Türkiye'nin ilk dijital eğlence merkezinde öğreniyorum. Ben “Hiçbir risk yok” diye rahat rahat “şu oyunları bir deneyeyim” dediğimde görüyorum ki bu dünyaya dahil olmak da eni konu 'tedrisat' gerektiriyor. At binmek, tüple dalmak, golf oynamak gibi, sanal ortamda heyecan yaşamanın da bir eğitim süreci var. Bir otomobil yarışına mı katılacaksınız, ya da bir boksör olup tüm dünyadan hırsınızı mı alacaksınız, oyun eğitmenlerinin önce size bunu öğretmesi gerekiyor. Acemiliği atmak öyle birkaç saatlik bir iş değil, bildiğin 'mesai' gerektiriyor. Asıl eğlence işi kapmaya başladığınızda başlıyor. Sonra siz de şaşırıyorsunuz, nasıl bu kadar terledim, bir anda bütün stresimi unuttum, yerimden kıpırdamadan nasıl bu kadar yoruldum diye... 150 OYUN KONSOLU VAR Türkiye'nin ilk ve tek “büyük çocukların eğlence merkezi”nde. İstanbul'da açılan bir oyun salonu, 1500 metrekarelik bir alan. Tam 150 oyun konsolu var. İçerisi loş bir gece kulübünü andırıyor. Otomobil yarışları, strateji oyunları, boks, ses geçirmeyen müzik odaları. Adı üstünde, yetişkin çocuklar için yaratılmış, 18 yaşın altındaysanız giremiyorsunuz. Ama o oyun konsollarının önünde oturanların yetişkin olduğuna inanmak da zor. Birkaç saat önce stresli bir toplantıdan çıkmış genç erkekler, arkadaşlarıyla bir anda çocuk oluveriyor. “Hanım ben kahveye çıkıyorum” diyen babaların dijital çağdaki karşılıkları onlar, “Ben arkadaşlarla PS3 oynamaya gidiyorum” diyen... Hafta sonları ve de çarşamba günleri en kalabalık günler. Bazen 11'li iki ekip futbol maçı da yapabiliyor, ya da dört arkadaş gelip başka bir takım oyununa dahil oluyor. Mekânın yöneticisi Cihan Yılmaz, “Erkekler bu eğlenceyi eşlerine daha kolay kabul ettiriyor. İsterse hanımlar da gelip vakit geçiriyor” diyor. "YUMRUK YETMEZ, TEKME ATMAK LAZIM" Kadınların en fazla ilgi gösterdiği oyun, boks. Başlangıçta 'oyun danışmanları' Tolga İşcan ya daFatih Ceylan'dan yardım almanız gerekiyor. Bir hayli yumruk yedikten sonra ilk zaferde hocalardan övgüler geliyor. Oyunun sonunda ekranda kaç kalori yaktığınızı da görüyorsunuz. “E bir kadın daha ne ister?” diyorum. Eğitmen Tolga, “Tekme de atabilir miyim diye soran hanım misafirlerimiz var” diyor. |