Yılbaşı İçin Mantar Soslu Hindi Tarifi

20
EXE RANK

`korkunc` `FENA`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
6 Kas 2010
Mesajlar
28,252
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
`korkunc` `FENA`
Gereken Malzemeler:
4 hindi baget
10-15 mantar
3 sivribiber
4 domates
2 soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
yarım su bardağı su
tuz, karabiber

Marine İçin:
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı karabiber, pulbiber
4-5 diş sarımsak

Yapılışı:
Marinatı hazırlamak için sarımsakları soyup ezin. Zeytinyağı, sarımsak, kekik, hardal, pulbiber, karabiber, ve tuzu büyük bir kasede karıştırın. Hindi butlarını karışımın içine yerleştirip yarım saat marine edin. Mantarlariı iyice yıkayıp kurulayın ve ince ince dilimleyin. soğanlari kıyın, sivribiberleri temizleyip doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Soğanı ilave edip sote edin. Sivribiber ve domatesi ekleyip kavurun. Tuz ve karabiber serpin. Mantarları ve suyu ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin. Hindi bagetleri marinattan çıkarıp ızgarada iki tarafli kızartın. Servis tabağına alıp mantarlı sos esliğinde servis yapın.
 
Geri
Üst