2
EXE RANK
LeqaL` <3
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 12 Kas 2008
- Mesajlar
- 2,388
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
YE#10-Çilekli Tart
[IMG]http://yemekgunlugum.blogs.com/yemek_gunlugum/images/ilekli_tart.jpg[/IMG]
Son anda bende YE#10 - ÇİLEK için hazırladığım Çilekli tartımı yayınlayabildim. Bu ayki etkinliğe Tuğçe hanım ev sahibeliği yapıyor. Diğer çilekli tariflere [B][COLOR=#336600]onun sitesinden[/COLOR][/B] ulaşabilirsiniz.
Malzemeler:
Keki için:
Yapılışı:
[IMG]http://yemekgunlugum.blogs.com/yemek_gunlugum/images/ilekli_tart.jpg[/IMG]
Son anda bende YE#10 - ÇİLEK için hazırladığım Çilekli tartımı yayınlayabildim. Bu ayki etkinliğe Tuğçe hanım ev sahibeliği yapıyor. Diğer çilekli tariflere [B][COLOR=#336600]onun sitesinden[/COLOR][/B] ulaşabilirsiniz.
Malzemeler:
Keki için:
- 2 kahve fincanı sıvıyağ
- 1 kahve fincanı süt
- 2 kahve fincanı pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 5 kahve fincanı un
- kabartmatozu
- vanilya
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
- 400gr çilek
- yarım paket çilekli jöle,su
Yapılışı:
- Kekin tüm malzemelerini bir kabın içine boşaltın ve boza kıvamına gelesiye kadar çırpın.
- Yağlanmış tart kalıbına kek hamurunu boşaltın.
- 175°C’ye ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar (yaklaşık 20 – 30dk.) pişirin.
- Kremşantisini hazırlayın. Buzdolabına koyun.
- Fırından keki çıkarınca soğuması için kenarda yarım saat kadar bekletin.
- Çilekleri yıkayın. Dilimleyin.
- Jöleyi hazırlayın ve bir kenara bırakın.
- Soğmuş olan kekin üzerine kremşantiyi sürün.
- Dilimlenmiş çilekleri dizin. Kenarda bekleyen donmaya yakın jöleyi çileklerin üzerine sürün.(jöle sadece çileklerin tazeliğini kaybetmemesi için. Eğer hemen tüketilecekse olmasada olur.)