YE#10-Çilekli Tart

2
EXE RANK

LeqaL` <3

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
12 Kas 2008
Mesajlar
2,388
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
LeqaL` <3
YE#10-Çilekli Tart

[IMG]http://yemekgunlugum.blogs.com/yemek_gunlugum/images/ilekli_tart.jpg[/IMG]
Son anda bende YE#10 - ÇİLEK için hazırladığım Çilekli tartımı yayınlayabildim. Bu ayki etkinliğe Tuğçe hanım ev sahibeliği yapıyor. Diğer çilekli tariflere [B][COLOR=#336600]onun sitesinden[/COLOR][/B] ulaşabilirsiniz.

Malzemeler:
Keki için:
  • 2 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 kahve fincanı süt
  • 2 kahve fincanı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 5 kahve fincanı un
  • kabartmatozu
  • vanilya
Kreması:
  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt
Üzerine:
  • 400gr çilek
  • yarım paket çilekli jöle,su
*** kahve fincanı: küçük türk kahvesi fincanı.
Yapılışı:
  1. Kekin tüm malzemelerini bir kabın içine boşaltın ve boza kıvamına gelesiye kadar çırpın.
  2. Yağlanmış tart kalıbına kek hamurunu boşaltın.
  3. 175°C’ye ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar (yaklaşık 20 – 30dk.) pişirin.
  4. Kremşantisini hazırlayın. Buzdolabına koyun.
  5. Fırından keki çıkarınca soğuması için kenarda yarım saat kadar bekletin.
  6. Çilekleri yıkayın. Dilimleyin.
  7. Jöleyi hazırlayın ve bir kenara bırakın.
  8. Soğmuş olan kekin üzerine kremşantiyi sürün.
  9. Dilimlenmiş çilekleri dizin. Kenarda bekleyen donmaya yakın jöleyi çileklerin üzerine sürün.(jöle sadece çileklerin tazeliğini kaybetmemesi için. Eğer hemen tüketilecekse olmasada olur.)
Afiyet olsun.
 
Geri
Üst