3
EXE RANK
`~DeathGate~`
Fexe Kullanıcısı

Yüce Divan, Kılıç ve 3 üyenin karşı oyuna rağmen yargıda rüşvet davasında "deliller yasak yöntemle toplandığı" gerekçesiyle beraat kararı verdi
Yüce Divan, "Yargıda Rüşvet Davası"nda, soruşturma aşamasında delillerin yasak yöntemlerle toplandığı gerekçesiyle 15 sanık hakkında beraat kararı verdi. Davanın başlangıcını Adalet Bakanlığı müfettişlerinin İstanbul'daki bazı hakimlerle ilgili yürüttüğü idari soruşturma oluşturdu. Müfettişlerin yürüttüğü bu soruşturma sonucunda, eski Yargıtay Daire Başkanı Erdoğan ve İTO Başkanı Yalçıntaş'ın da aralarında bulunduğu 15 sanık hakkında deliller toplandı. Yüce Divan'daki dava da bu delillere dayanılarak açıldı. Ancak Yüce Divan, bakanlık müfettişinin Erdoğan ve Yalçıntaş hakkında delil toplama yetkisinin bulunmadığı sonucuna vardı. 17 üyeli mahkemede Başkan Haşim Kılıç ve 3 üyenin karşı yönde oy kullandığı karar sonucunda, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi ile CNR Fuarcılık arasındaki tahliye davaları sırasında rüşvet aldığı iddia edilen eski Yargıtay 6'ncı Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Erdoğan ile rüşvet vermekle suçlanan, aralarında İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Murat Yalçıntaş'ın da bulunduğu 15 sanık beraat etti. Referandum ile kabul edilen Anayasa değişikliğine göre, yüksek yargıçlarla ilgili davalara da "Yüce Divan" sıfatıyla bakmaya başlayan Anayasa Mahkemesi'nde ilk kez yüksek yargıç yargılandı. Karar duruşmasında Hasan Erdoğan "Ülkemizin bir hukuk devleti olduğuna inanıyorum" diyerek beraatını isterken, Murat Yalçıntaş da "Ben yanlış bir şey yapmadım, takdir yüce mahkemenin" dedi.
OY ÇOKLUĞU Mahkeme Başkanı Haşim Kılıç, verilen kısa aradan sonra kararı açıkladı. Kılıç, soruşturma evresinde elde edilen delillerden bir kısmının hukuka uygun olmaması, diğer delillerin ise sanıkların üzerlerine atılı rüşvet suçundan mahkûmiyetlerine yeterli bulunmaması nedeniyle tüm sanıkların ayrı ayrı beraatlarına karar verildiğini bildirdi. Kılıç, kendisi ile üyeler Recep Kömürcü, Nuri Necipoğlu ve Hicabi Dursun'un sanıklar Süleyman Balcı, Resul Dalkıran, Necdet Okcu ve Hasan Erdoğan'ın rüşvet suçundan mahkûmiyetlerine karar verilmesi yönünde oy kullandıklarını kaydetti. İstanbul Dünya Ticaret Merkezi ile CNR Fuarcılık arasındaki bir davanın sonucunu Yargıtay aşamasında etkilemek için rüşvet verdiği iddia edilen aralarında İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın da bulunduğu kişiler hakkında Ankara 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Hasan Erdoğan hakkındaki soruşturma ise suç tarihinde görevi başında bulunması nedeniyle Yargıtay'ca yürütülmüş, Yargıtay Başkanlar Kurulu, Erdoğan'ın Yüce Divan'da yargılanmasına karar vermişti.
Yalçıntaş: İnsanoğlunun başına her şey geliyorYüce Divan'da beraat eden İTO Başkanı Murat Yalçıntaş 2 yıllık yargı sürecinin zor geçtiğini belirterek, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararla bir defa daha Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunun altını çizmiş olduğunu söyledi. Yalçıntaş, "Süreçte şunu gördüm; insanoğlunun başına her şey geliyor. Şaşmam dememek lazım, insan şaşıyor, düşmem dememek lazım insan düşüyor" diyerek duygularını dile getirdi.