3
EXE RANK
`~DeathGate~`
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 23 Ağu 2012
- Mesajlar
- 3,549
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31
[attachment=o1811]
Muhallebisi için;
Öncelikle kakaolu bisküvi rondodan çekilerek un haline getirilir, büyük dikdörtgen borcama ince tabaka halinde yayılır. Tencereye un ve yağ konup, un kavrulur. Üzerine şeker ve süt ilave edip, pişirilir. Vanilyası eklenir. Biraz soğutulup, mikserle 15 dakika çırpılır ki kremanın sünmesi sağlanır. Hazır olan krema borcama tamamen yayılır. Üzerine ben Antep fıstığı serptim. Arzuya göre fındık, badem vs. deneyebilirsiniz. Donması için buzdolabında 1 gece bekletip, boyuna ortadan ikiye bölüp, enine 5 veya 6 dilime bölerek, her dilimi kendi içinde rulo sarın. Afiyet olsun…
Not:Unu, fincanın üstünü düzelterek ölçünüzü alın, eğer unu fazla koyarsanız, biraz daha katı olacağı için rolu sararken krema kırılır, görüntüsü bozuk olur.

Muhallebisi için;
- 1 lt süt
- 3 kahve fincanı un
- 1 su bardağı şeker
- 125 g margarin
- 1 paket vanilya
- 100 g kakaolu bisküvi
- 100 g çekilmiş Antep fıstığı

Öncelikle kakaolu bisküvi rondodan çekilerek un haline getirilir, büyük dikdörtgen borcama ince tabaka halinde yayılır. Tencereye un ve yağ konup, un kavrulur. Üzerine şeker ve süt ilave edip, pişirilir. Vanilyası eklenir. Biraz soğutulup, mikserle 15 dakika çırpılır ki kremanın sünmesi sağlanır. Hazır olan krema borcama tamamen yayılır. Üzerine ben Antep fıstığı serptim. Arzuya göre fındık, badem vs. deneyebilirsiniz. Donması için buzdolabında 1 gece bekletip, boyuna ortadan ikiye bölüp, enine 5 veya 6 dilime bölerek, her dilimi kendi içinde rulo sarın. Afiyet olsun…
Not:Unu, fincanın üstünü düzelterek ölçünüzü alın, eğer unu fazla koyarsanız, biraz daha katı olacağı için rolu sararken krema kırılır, görüntüsü bozuk olur.