Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı

3
EXE RANK

`~DeathGate~`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
23 Ağu 2012
Mesajlar
3,549
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
`~DeathGate~`
[attachment=o1811]

yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg

Muhallebisi için;
  • 1 lt süt
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 g margarin
  • 1 paket vanilya
Tabanı için:
  • 100 g kakaolu bisküvi
Üzeri için:
  • 100 g çekilmiş Antep fıstığı
yemek_tarifi_hazirlanisi.png

Öncelikle kakaolu bisküvi rondodan çekilerek un haline getirilir, büyük dikdörtgen borcama ince tabaka halinde yayılır. Tencereye un ve yağ konup, un kavrulur. Üzerine şeker ve süt ilave edip, pişirilir. Vanilyası eklenir. Biraz soğutulup, mikserle 15 dakika çırpılır ki kremanın sünmesi sağlanır. Hazır olan krema borcama tamamen yayılır. Üzerine ben Antep fıstığı serptim. Arzuya göre fındık, badem vs. deneyebilirsiniz. Donması için buzdolabında 1 gece bekletip, boyuna ortadan ikiye bölüp, enine 5 veya 6 dilime bölerek, her dilimi kendi içinde rulo sarın. Afiyet olsun…
Not:Unu, fincanın üstünü düzelterek ölçünüzü alın, eğer unu fazla koyarsanız, biraz daha katı olacağı için rolu sararken krema kırılır, görüntüsü bozuk olur.
 
Geri
Üst