Yağlama Müstahzarlarında Ötv Arttırıldı

20
EXE RANK

` La[S]T.# ~ @FENA ;;

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
` La[S]T.# ~ @FENA ;;
Organik karma çözücüler ve incelticiler, boya ve vernik çıkarmada kullanılan müstahzarlarda Özel Tüketim Vergisi arttırıldı.

Bakanlar Kurulu'nun "4760 Sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa Ekli (I) Sayılı Listenin (B) Cetvelinde Yer Alan Bazı Mallarda Uygulanan Özel Tüketim Vergisi Tutarlarının Yeniden Belirlenmesi ile 2010/668 Sayılı Kararnamede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kararı" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, diğerlerinde (esaslı bütil olanlar hariç)Ötv tutarı kilogram başına 0, 6000 TL, vernikler ve benzeri ürünler için anorganik karma çözücüler ve incelticilerde Ötv kilogram başına 0, 6000 olarak belirlendi. Yağlama müstahzarlarında kilogram başına Ötv 1, 0560 TL olarak yeniden saptandı.

Kararda bazı malların tesliminde uygulanacak özel tüketim vergisi tutarının tecil edilecek kısmını belirleyen oranlar şöyle belirlendi:

"Diğerlerinde (esaslı bütil olanlar hariç) ile vernikler ve benzeri ürünler için anorgnik karma çözücüler ve incelticilerde yüzde 97. 50.

Dokumaya elverişli maddelerin, deri ve köselenin, post ve kürklerin veya diğerle maddelerin işlenmesine mahsus müstahzarlar (Yağlama müstahzarları) yüzde 98. 57.

Esas meddi olarak kabil edilmek şartışla, ağırlık itibarıyla yüzde 70 veya daha fazla petrol yağları veya bitümenli minerallerden elde edilen yağları içerenlerde, diğerlerinde yüzde 98. 57. " - Ankara

Geri