2
EXE RANK
By Lim[10]
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 May 2009
- Mesajlar
- 2,144
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31

- 500 gr salamura yaprak
- 500 gr pirinç
- 100 gr vişne
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet soğan
- 60 gr iç fıstık
- 60 gr kuşüzümü
- 10 gr yenibahar
- 10 gr tarçın
- 5 gr tuz
- 5 gr karabiber
- 5 dal dereotu
- 5 dal maydanoz
- 1/2 litre su
Hazırlanışı
İç Harcı: Pirinç ve kuş üzümünü önceden ıslatın. Zeytinyağında soğanları ve iç fıstığı kavurun. Pirinci ve diğer baharatları ekleyin. Su ilave edin. 5 dakika kaynatıp altını kapatın ve demlendirin. Maydanoz, dereotu ve vişne ekleyin. Yaprakları yıkayıp içine hazırladığınız harcı doldurun ve sarın. 1 bardak su ilavesi ile tencerede 15 dk pişirin. Servis yapmadan önce üzerine limon ve zeytinyağı ekleyin.
Afiyet olsun...