Vişneli Yaprak Sarması

2
EXE RANK

By Lim[10]

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 May 2009
Mesajlar
2,144
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
By Lim[10]
baslik.gif

  • 500 gr salamura yaprak
  • 500 gr pirinç
  • 100 gr vişne
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 60 gr iç fıstık
  • 60 gr kuşüzümü
  • 10 gr yenibahar
  • 10 gr tarçın
  • 5 gr tuz
  • 5 gr karabiber
  • 5 dal dereotu
  • 5 dal maydanoz
  • 1/2 litre su


Hazırlanışı
İç Harcı: Pirinç ve kuş üzümünü önceden ıslatın. Zeytinyağında soğanları ve iç fıstığı kavurun. Pirinci ve diğer baharatları ekleyin. Su ilave edin. 5 dakika kaynatıp altını kapatın ve demlendirin. Maydanoz, dereotu ve vişne ekleyin. Yaprakları yıkayıp içine hazırladığınız harcı doldurun ve sarın. 1 bardak su ilavesi ile tencerede 15 dk pişirin. Servis yapmadan önce üzerine limon ve zeytinyağı ekleyin.
Afiyet olsun...
 
Geri
Üst