17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
VİŞNELİ CHEESECAKE
8 Porsiyon
Malzemeler
200 gr kepekli bisküvi
50 gr tereyağ
200 gr yağsız labne peyniri
100 gr yağsız yoğurt
1 su bardağı yağsız süt
1 yemek kaşığı kepekli karışım un
3 tatlı kaşığı toz jelatin veya 6 tatlı kaşığı vişne jölesi
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
400 gr dondurulmuş vişne veya taze vişne veya vişne reçeli
Yapılışı
Bisküvileri ufalayıp oda sıcaklığında tereyağ ile karıştırın. 20 cm çapındaki önceden yağlanmış kalıbın tabanına ince bir tabaka olarak yayın ve 5 dakika 180 derece ısıda fırınlayın.
Sütü, una karıştırarak koyulaşana dek kısık ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelen karışıma şekeri ekleyin. Sonra sırasıyla labne peyniri, yoğurdu, vanilya, 3 kaşık suda eritilen jelatini veya jöleyi ekleyin.
1 su bardağı meyveyi blenderdan geçirin, püre haline getirin. Meyve püresinin suyunu süzün ve karışıma ekleyin. Bu harcı önceden pişirdiğiniz soğumuş tabanın üstüne yayın.
2 saat buzdolabında beklettikten sonra kalan meyvelerle süsleyin.
8 Porsiyon
Malzemeler
200 gr kepekli bisküvi
50 gr tereyağ
200 gr yağsız labne peyniri
100 gr yağsız yoğurt
1 su bardağı yağsız süt
1 yemek kaşığı kepekli karışım un
3 tatlı kaşığı toz jelatin veya 6 tatlı kaşığı vişne jölesi
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
400 gr dondurulmuş vişne veya taze vişne veya vişne reçeli
Yapılışı
Bisküvileri ufalayıp oda sıcaklığında tereyağ ile karıştırın. 20 cm çapındaki önceden yağlanmış kalıbın tabanına ince bir tabaka olarak yayın ve 5 dakika 180 derece ısıda fırınlayın.
Sütü, una karıştırarak koyulaşana dek kısık ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelen karışıma şekeri ekleyin. Sonra sırasıyla labne peyniri, yoğurdu, vanilya, 3 kaşık suda eritilen jelatini veya jöleyi ekleyin.
1 su bardağı meyveyi blenderdan geçirin, püre haline getirin. Meyve püresinin suyunu süzün ve karışıma ekleyin. Bu harcı önceden pişirdiğiniz soğumuş tabanın üstüne yayın.
2 saat buzdolabında beklettikten sonra kalan meyvelerle süsleyin.